İşsizlik maaşı nereye yatar? İşsizlik maaşını çekmezseniz ne olur?

İşten çıkarılan işçilerin yeni iş bulana kadar geçirdikleri sürede geçimleri sağlayabilmeleri için İşkur tarafından işsizlik maaşı ödenir. İşsizlik maaşına hak kazananların merak ettiklerini derledik; "İşsizlik maaşı nereye yatıyor? İşsizlik maaşımı nereden çekebilirim? İşsizlik maaşımı herhangi bir bankadan çekebiliyor muyum?"

F5HABER F5HABER
İşsizlik maaşı nereye yatar? İşsizlik maaşını çekmezseniz ne olur?

Yıllardır çalıştığınız iş yerinden birden bire çıkarıldınız ve işten çıkarılacağınızı bilmediğiniz için herhangi bir iş araştırması da yapmadınız. Bu yüzden işsiz kaldığınız günleri telafi etmek için devletin vermiş olduğu işsizlik ödeneğinden yararlanmak istiyorsunuz. Her şartı tamamladınız ve maaşı çekeceğiniz günü bekliyorsunuz. Peki; işsizlik maaşınızı nereden çekeceksiniz? İşte cevabı…

İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN YATAR?

İşsizlik maaşı alma şartlarını ve işsizlik maaşına nasıl başvuru yapılabileceğine dair bilgilere vakıf olan kişiler başvuruları onaylandıktan sonra beklemeye başlıyor. Ödeneği almaya hak kazananlar, hak kazanılan tarihi izleyen ayın sonuna kadar işsizlik maaşını alabiliyor. Şimdi sıra geldi maaşın nereden çekildiğini öğrenmeye…

İşsizlik maaşı nereye yatar? İşsizlik maaşını çekmezseniz ne olur? - Resim : 1

İŞSİZLİK MAAŞI NEREYE YATAR?

İşsizlik maaşını almaya hak kazananlar herhangi bir PTT şubesine giderek maaşını çekebilir. Bunun için sadece T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı yeterli. Yani her ayın 5’inde PTT binalarından maaşını alabilirsiniz. Ayrıca eğer ayın 5'i hafta sonuna denk geliyorsa hafta başını bekleyerek veya ileri bir tarihle nüfus cüzdanınızla beraber maaşınızı kolaylıkla çekebilirsiniz.

İŞSİZLİK MAAŞINI ÇEKMEYİ UNUTURSANIZ NE OLUR?

İşsizlik maaşını almayı unutan olur mu? Bilemeyiz ama eğer ki herhangi bir sebepten dolayı işsizlik maaşınızı 3 ay süreyle PTT şubelerinden çekmezseniz 3 ay sonunda tekrar İŞKUR hesabına maaşınız iade edilip ödenmeyecektir. Bu yüzden mutlaka düzenli olarak işsizlik maaşınızı çekmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Benzer Haberler
Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı

Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı F5HABER-

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklenenden fazla arttı

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında artış F5HABER-

Asgari ücret ile birlikte işsizlik maaşına da zam

Asgari ücret ile birlikte işsizlik maaşına da zam F5HABER-

SONRAKİ HABER