İGDAŞ 35 günü aşan faturaları iptal etti

EPDK, 35 günden fazla olmaması gerekirken, vatandaşlara 40-45 günlük fatura kestiği belirlenmesi üzerine İGDAŞ hakkında soruşturma başlatmıştı. İGDAŞ bugün resmi Twitter adresinden 35 günü aşan faturaların iptal edildiğini duyurarak, yeni faturaların SMS ve e-mail üzerinden vatandaşlara ulaştırılacağını duyurdu.

F5HABER F5HABER
İGDAŞ 35 günü aşan faturaları iptal etti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) 40-45 günlük tüketim bedeli üzerinden düzenlenen doğal gaz faturaları nedeniyle soruşturma başlatmasının ardından İGDAŞ, henüz ödenmemiş faturaları iptal ederek, 35 güne karşılık gelecek yeni faturalar düzenledi. 

İGDAŞ'ın kurumsal hesabından yapılan açıklamada "Halen faturalarını ödeyememiş olan değerli abonelerimizin faturaları iptal edilerek, en fazla 35 gün olacak şekilde doğalgaz tüketimlerini kapsayan yeni faturalar oluşturulmuştur." denildi. Faturalarını ödemiş vatandaşların da tutara itiraz edebilecek. 

KAMUOYU DUYURUSU

İGDAŞ, 6.5 milyon abonesiyle ülkemizin en büyük ve dünyanın sayılı doğal gaz dağıtım şirketlerindendir.

Abone sayısı itibarıyla pazar günleri hariç haftanın her günü sayaç okunması gerekmektedir. Ancak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de olağanüstü bir dönemden geçtiği muhakkaktır.

Covid-19 salgını nedeniyle oluşan olağanüstü koşullarda, hem siz değerli abonelerimizin hem de saha personelimizin sağlığı için alınan önlemler, manuel fatura okuma gün sayısının maalesef uzamasına ve 35 günü aşan tüketimlerin faturalandırılmasına neden olmuştur.

Bununla birlikte, sayaç okuma sayısının artırılması için, kurumumuzun tüm birimleri ve saha çalışanlarımız büyük bir özveri ve insanüstü bir gayret göstermektedir.

Bu çerçevede, 35 günlük sayaç okuma sürelerini geçen tüketimlerin faturalandırmasıyla ilgili olarak, değerli kamuoyunun bilgilendirilmesi zorunluluğu doğmuştur.

Buna göre; - Halen faturalarını ödeyememiş olan değerli abonelerimizin faturaları iptal edilerek, en fazla 35 gün olacak şekilde doğalgaz tüketimlerini kapsayan yeni faturalar oluşturulmuştur.

Oluşturulan yeni faturalar sms ve e-mail yoluyla siz değerli abonelerimize iletilecektir. En fazla 35 günlük okuma süresinin üzerindeki mevcut tüketime ilişkin bakiye tutar ise bir sonraki dönem faturasına yansıtılacaktır.

Ödenmiş faturalar içinse, gerçek tüketimden kaynaklanan bir bedel ödenmiş olmakla birlikte; abonelerimizin hizmet binalarımıza müracaatı halinde, ödenmiş faturalar en fazla 35 güne karşılık gelecek şekilde yeniden düzenlenecek;

bakiye tüketim miktarı ise bir sonraki faturaya yansıtılacaktır. Bu durumda, 35 günü aşan kısım için ödenmiş bakiye tutar, bir sonraki faturadan mahsup edilebileceği gibi talep halinde iadesi sağlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

EPDK soruşturma başlatmış, faturaların yeniden düzenlenmesini istemişti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), faturaların mevzuata aykırı olarak düzenlendiği ve tüketici mağduriyetlerine sebep olduğu gerekçesiyle İGDAŞ hakkında 6 Mayıs'ta soruşturma başlatmıştı.

Bu kapsamda EPDK tarafından İGDAŞ'a gönderilen yazıda abonelere çıkarılacak faturaların ortalama 25 günden az, 35 günden fazla olmaması gerektiğinin altı çizilmiş, İGDAŞ'tan mevzuata aykırı düzenlenen tüm faturaları iptal etmesi ve mevzuata uygun şekilde fatura düzenleyerek, sebep olduğu tüketici mağduriyetlerini gidermesi istenmişti.

Yazıda, ayrıca İGDAŞ'ın bir daha mevzuata aykırı fatura düzenlemesi durumunda daha ağır idari yaptırımlarla karşılaşacağı kaydedilmişti.

SONRAKİ HABER