için kaldı

Fed kararı sonrası dolarda son durum!

FED faiz oranını sıfıra indirdi. Dün akşam gelen sürpriz faiz indirimi kararıyla hareketlenen dolar, 6.28'leri gördü. Yeni güne de yönünü yukarı çeviren dolar, 6.3156'dan başladı. İşte bugünün güncel dolar ve euro rakamları...

F5HABER F5HABER
Fed kararı sonrası dolarda son durum!

Piyasalar başta koronavirüs salgını olmak üzere yoğun haber akışıyla adeta roller-coaster gibi hareket ediyor. Gelen her olumlu veya olumsuz haber belki de hiç olmadığı kadar etkili oluyor. Bu durum hem kurlar, hem altın gibi emtialar hem de dünya boraları için geçerli oluyor. 

Dolar geçtiğimiz haftaya 6.10 liradan başlamıştı. Dünya borsalarında tarihin en büyük dalgalanması yaşanırken yatırımcılar da güvenli liman arayışına girdi. Normalde güvenli liman denince akla ilk altın gelirdi ancak perşembe günü altında yaşanan hızlı düşüş olağanüstü bir dönemden geçtiğimizi tüm yatırımcılara hatırlatmış oldu. 

Koronavirüs salgını ve bununla ilgili olarak ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa'ya seyahat yasağı koyduklarını açıklaması risk algısını bir hayli yükseltti. Bunun yanında artık salgının yeni merkezi haline gelen Avrupa'da, Özellikle İtalya ve İspanya'da salgın nedeniyle ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. 

Tüm bu belirsizlikler ABD varlıklarına olan talebi artırmış durumda. Bu da doların neredeyse dünyadaki diğer tüm para birimlerine karşı güçlenmesine yol açıyor. Bu sebeple dolar TL karşısında sert yükselişler yaşarken euro geçen hafta aynı çıkışı yapmadı. 

6.28'E KADAR İNDİ

Geçtiğimiz haftayı 6.33 seviyesinden dolar/TL yeni haftaya Fed sürpriziyle girdi. Daha önce olağanüstü bir toplantıyla politika faizini 75 baz puan aşağı çeken Fed dün gece de yine sürpriz bir şekilde 100 baz puanlık indirime gitti. Fed'in kararı sonrası 6.28'lere düşen dolar/TL burada tutunamadı ve yeniden yükselişe geçti.

SON DURUM

Dolar yeni güne de 6.3156'dan başladı.

Dolar şu dakikalarda 6,31, Euro ise 6,99 seviyesinden işlem görüyor. 

SONRAKİ HABER