için kaldı

Enerji Bakanı Dönmez: Çıkaramazsınız diyorlar nasıl bulduysak öyle çıkartacağız

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Biz bu mücadeleye girdiğimizde arayamazsınız dediler, aradık. Bulamazsınız dediler, bulduk. Şimdi de çıkaramazsınız diyorlar, ben de onlara nasıl bulduysak öyle çıkartacağız diyorum"

F5HABER F5HABER
Enerji Bakanı Dönmez: Çıkaramazsınız diyorlar nasıl bulduysak öyle çıkartacağız

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin “doğalgaz keşfi”yle ilgili yaptığı açıklamaların bilimsel olduğunu söyledi.

Yeni Şafak’tan Mehmet Acet, Bakan Dönmez’le yaptığı görüşmeyi bugünkü köşesine taşıdı.

Buna göre Dönmez “Doğal gazın üretim maliyetinin yüksek olduğu dolayısıyla bu keşiflerin kazanç sağlamayacağı iddiası hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

Son yıllarda üretim artışı ile sınırlı kalmayıp, işletme maliyetlerinde de büyük düşüş ve performans artışı sağladık. Böylelikle sağlanacak üretim yerli ve milli imkânların da devreye girmesiyle, çok daha düşük maliyetlerle sağlanıyor.

Dönmez, “Türkiye’nin doğalgaz keşif açıklamalarının bilimsellikten uzak olduğuna” yönelik yorumlara şu yanıtı verdi:

Arama kuyusundan elde edilen keşif sonrası, üretim testleri yapılır ve ilk bulgular paylaşılır. Sonrasında ise sahanın detaylı şekilde anlaşılması için tespit kuyuları açılır ve yapının boyutları daha net şekilde ortaya konulur. Proje, konusunda uzman bir kadro ile tam da bu şekilde takip ediyor ve gerekli çalışmalar bilimsel veriler ışığında eksiksiz yerine getiriliyor. Bu süreçleri tamamlamadan bir keşif açıklaması yapmıyoruz. Bilimsel olmayan hiçbir keşfimiz yok.
Türkiye’nin doğalgaz bulduğuna inanmayan kişiler için de görüşleri sorulan Dönmez, şunları kaydetti:

Fatih gemimiz sondaja ilk başladığı günden bu yana keşiflerimizin tüm Türkiye’nin keşfi olacağını söyledik. Gemilerimizin isimleri de yine tarihimizin yani bizi millet yapan en önemli ortak noktamızın en önde gelen sembollerinden belirlendi. Biz, Türkiye’nin gemileriyle yaptığımız çalışmalarımızın bilimsel yaklaşımların dışında ve siyasi hırsla değerlendirilmesinden büyük bir üzüntü duyuyoruz. Hiç kimse milletimize karşı sorumlu olduğunu unutmasın. Bu keşiflerin değeri ve gerçekliği projelerimizle ve 2023 sonrası milletimize ulaştıkça daha iyi anlaşılacak. Biz bu mücadeleye girdiğimizde arayamazsınız dediler, aradık. Bulamazsınız dediler, bulduk. Şimdi de çıkaramazsınız diyorlar, ben de onlara nasıl bulduysak öyle çıkartacağız diyorum. Herkesi ciddiyete, samimiyete ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.

SONRAKİ HABER