için kaldı

Emlak vergisi borçları silinecek mi? 2023 vergi affı detaylar...

Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı borç yapılandırma açıklamasından sonra en çok merak edilen konulardan biri de emlak vergisi borçlarının bu kapsamda yer alıp almadığı oldu. Peki, emlak vergisi borçları silinecek mi?

F5HABER F5HABER
Emlak vergisi borçları silinecek mi? 2023 vergi affı detaylar...

Yeni düzenleme ile pek çok borç için faiz silme ve yapılandırma imkanı tanınırken, 2 bin TL altındaki borçlar için de tasfiye imkanı tanınacak.

EMLAK VERGİSİ BORÇLARI SİLİNDİ Mİ?

Vergi Daireleri, Gümrük Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Malum olduğu üzere 2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek, takiplerini sonlandıracak düzenlemeyi yapmıştık. Şimdi de aynı uygulamayı vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. Vergi dairelerine olan 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. "

BORÇ YAPILANDIRMA PAKETİNDE HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMAYA DAHİL OLACAK?

Vergi, sigorta primi (SGK ve Bağ-Kur), idari para cezaları gibi borçlar yapılandırmaya dahil edilecek. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı da tanınacak.

Belediyelere olan emlak vergisi borçları, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları da yapılandırma içine alınacak. Motorlu Taşıtlar Vergileri, nüfus cezaları, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları, gümrük cezaları, askerlik cezalarının da yapılandırma kapsamına alınması bekleniyor.

Benzer Haberler
2 bin TL altı vergi cezası kaldırılıyor

2 bin TL altı vergi cezası kaldırılıyor F5HABER-

En kapsamlı borç yapılandırma paketi geliyor; Vergi, prim ve cezalar kapsamda

En kapsamlı borç yapılandırma paketi geliyor F5HABER-

SONRAKİ HABER