için kaldı

Dolar/TL son 1 ayın en düşük seviyesine geriledi

İki hafta önce 7.27 zirvesini gördükten sonra swap anlaşması beklentileriyle kademe kademe düşüşünü sürdüren dolar/TL, Hazine'den bugün gelen swap açıklaması sonrası 6.75 seviyelerine kadar çekildi.

F5HABER F5HABER
Dolar/TL son 1 ayın en düşük seviyesine geriledi

Küresel piyasalarda ABD'den gelen koronavirüs aşısına dair olumlu sinyallerle yaşanan iyimser havaya yurt içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan da destek geldi.

Türkiye'de piyasalar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bugün kapalı.

Uluslararası piyasalarda işlem görmeye devam eden dolar/TL, gün içi en düşük seviye olan 6,75'i gördü. Böylece dolar/TL kuru, 15 Nisan'dan bu yana en düşük rakamları da görmüş oldu.

6,75'ten gelen tepki hareketiyle yeniden yukarı yönelen dolar/TL kuru, sonrasında 6.80 TL civarında dengelendi.

Dolar kuru 14.45 itibariyle 6,80 TL'den işlem gördü.

Euro/TL ise 7,44'den el değiştiriyor.

2 ÜLKE İLE SWAP ANLAŞMASI İDDİASI ASILSIZ

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, birçok ülkeyle swap görüşmelerinin yerel paralarla ticareti de kapsayacak şekilde sürdürüldüğünü, bazı basın yayın organlarına yansıyan swap hattı kurmak için Türkiye'nin 4 ülkeyle görüştüğü, 2 ülkeyle anlaştığı haberlerinin doğru olmadığını ifade etti.

Yerel paralarla ticareti de kapsayacak şekilde birçok ülkeyle swap görüşmelerinin bir süredir devam ettiği belirtilerek, ilgili resmi makamların dışında yapılan açıklama, haber ve yorumlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Yetkililer, görüşmelerde somut netice ortaya çıktığı anda gerekli bilgilendirmenin yapılacağını kaydetti.


ABD BORSALARI YÜZDE 3'ÜN ÜZERİNDE PRİMLE KAPATTI


Salgına karşı aşı haberleri piyasalarda moralleri yükseltiyor. Massachusetts merkezli biyoteknoloji firması Moderna, üzerinde çalıştıkları Covid-19 aşısının, 1. faz klinik deney aşamasında, insan vücudunda, Covid-19'u geçiren kişilerin vücudundakine benzer bağışıklık sağladığını duyurdu.

Özellikle ABD borsalarında yaşanan dünkü yükselişte bu haber akışı çok etkili oldu. New York borsası, corona virüse karşı yürütülen aşı çalışmasının ilk klinik deneylerinden olumlu sonuç alındığı haberiyle haftanın ilk işlem gününü yükselişle tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones endeksi 900 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 3,8 artışla 24.586,47 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi, yüzde 3,08 artarak 2.951,82 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 2,4 yükselişle 9.234,83 puana çıktı.

SONRAKİ HABER