için kaldı

Dolarda sert yükseliş!

Dolar, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun planlanandan iki gün erken toplanmasıyla 6.48'in üzerini gördü. Dün koronavirüs endişeleri sebebiyle 6.40'ı aşan dolar/TL yeni güne de 6.4269'dan başlamıştı. İşte dolar ve euro da son durum...

F5HABER F5HABER
Dolarda sert yükseliş!

Küresel piyasalar koronavirüs salgını sebebiyle olağanüstü dönemlerden geçiyor. Pazar gecesi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sürpriz indirimi sonrası gözler piyasalara çevrilmişti. Normal zamanlarda Fed'in faiz indirimi getiri arayan yatırımcıların nispeten daha riskli varlıklara yönelmesine sebep olur. Bu yüzden borsalarda yükselişler yaşanır. Sermaye akışı sayesinde Türk Lirası gibi gelişmekte olan ülke para birimleri de dolar karşısında güçlenir. 

Ancak şu anda koronavirüs salgını sebebiyle hiçbir şey beklendiği gibi hareket etmiyor. Fed'in 18 Mart'taki toplantıyı beklemeden aldığı bu ikinci faiz indirimi kararı piyasaların virüs konusunu daha ciddiye almasını ve daha fazla tedirgin olmasını sağladı. 

Bu sebeple dünya borsalarında sert düşüşler yaşanırken gelişmekte olan ülke para birimleri de dolar karşısında çakıldı. Dün güne 6.3156'dan başlayan dolar/TL akşam saatlerinde 6.44'ü zorladı. 

DOLARDA VİRÜS ETKİSİ

Dolar yeni güne ise 6.4269'dan başladı. Öğleden sonra 6.46'yı aştı. Bu yükselişte Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının yükselmesi ve buna bağlı olarak alınacak önlemlerin ekonomiye vereceği zarara yönelik artan endişeler etkili oldu. 

Dolar Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun planlanandan iki gün erken toplanmasıyla 6.48'in üzerini gördü.

Daolar şu dakikalarda 6,49, Euro ise 7,15 seviyesinden işlem görüyor.

Bugün koronavirüs salgını ve salgının ekonomik etkileriyle ilgili gelişmeler takip edilmeye devam edecek. 

SONRAKİ HABER