için kaldı

Dolar ve euroda son rakamlar

Haftaya 8,50'nin üzerinde başlayan dolar/TL kuru bugün 7,62'den el değiştiriyor. Euro/TL ise 8,98'den işlem görüyor.

F5HABER F5HABER
Dolar ve euroda son rakamlar

Yoğun bir haftayı geride bırakmaya hazırlanan yurt içi piyasalar 19 Kasım'daki PPK toplantısına odaklanmış durumda. Bugünün gündeminde ise ekim ayı sanayi üretimi verisi ve TCMB Beklenti Anketi yer alıyor. 

Haftaya 8,50'nin üzerinde başlayan dolar/TL kuru bugün 7,62'den el değiştiriyor. Euro/TL ise 8,98'den işlem görüyor. 

Bugün açıklanacak veri gündeminde sanayi üretimi, TCMB beklenti anketi ve perakende satış istatistikleri öne çıkıyor. Yurt dışında ise AB'de 3 çeyrek büyüme verileri, enflasyon ve ABD'de FOMC üyelerinin konuşmaları izlenecek.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dün yaptığı açıklamada, Covid-19 vakalarındaki artışın ekonomik toparlanma için risk oluşturduğunu belirterek, "Virüs yayılırken, gelecek birkaç ay zorlu olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Covid-19'a yönelik aşı çalışmalarındaki gelişmelere temkinli yaklaşan Powell, aşıda sağlanan ilerlemenin sonuçlarını değerlendirmek için "henüz çok erken" olduğunu söyledi.

Powell, Covid-19 vakalarındaki artışın son dönemde kaydedilen ekonomik toparlanmayı zayıflatabileceğine dikkati çekerek, "Ekonominin sağlam bir toparlanma yolunda ilerlediğini görüyoruz, ancak burada ana risk hastalığın ABD'de daha da yayılması" ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER