için kaldı

Dolar 8 liranın altına indi!

BDDK'nın yabancı bankalar için swap limitlerini esnetme kararı sonrası dolar/TL 7,93 seviyelerine kadar çekildi. Euro/TL 9,36 düzeyinde el değiştiriyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ise, 1.260 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

F5HABER F5HABER
Dolar 8 liranın altına indi!

Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşanan değişimlerin ardından ekonomi yönetiminden gelen mesajlara odaklanan yurt içi piyasalarda oynaklık düşmeye başladı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan sonra Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan gelen mesajların etkisiyle dolar/TL, dünkü piyasa kapanışın ardından 8,18 düzeyinde dengeli bir seyir izledi. 

Sabahın erken saatlerinde yatay başlangıç yapan dolar/TL, BDDK'dan gelen yabancı banka swap limitlerini esnetme hamlesiyle birlikte 8,10 seviyelerinin altına indi. Saat 14:42 itibarıyla da 7,93 seviyesine kadar geriledi. 

Euro/TL de 9,36 düzeyinde el değiştiriyor.

BORSA İSTANBUL'DA REKOR

Küresel piyasalardaki iyimser hava ve yurt içinde kurlarda yaşanan gerilemenin desteklediği hisse senedi piyasalarından da rekor devam ediyor. Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi, yüzde 0,55'lik artışla 1.249 puanla açılışta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Endeks, Erdoğan'ın piyasa mesajları sonrasında 1.260 puana kadar tırmandı.

Uzmanlar, bugün ödemeler dengesinin eylülde 2 milyar 364 milyon dolarla piyasa beklentisinin altında açık verdiğini belirterek, yurt dışında Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları takip edileceğini bildirdi.

SONRAKİ HABER