IMF Yardımcı Direktörü Lipton "Ekonomik yavaşlama kapımızda"

IMF Yardımcı Direktörü Lipton ekonomik yavaşlamanın kapımızda olduğunu ve bir çok ülkenin buna hazır olmadığını belirtti.

F5HABER F5HABER
IMF Yardımcı Direktörü Lipton "Ekonomik yavaşlama kapımızda"

IMF Yardımcı Direktörü David Lipton ekonomik yavaşlamanın beklenenden daha kısa süre içinde yaşanmasını beklediğini söyledi.

İsviçre'nin Davos kasabasında dün başlayan Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Lipton, ileriye dönük olarak ticaret gerilimleri, finansal koşullar ve sıkılaşmadan kaynaklanan riskler öngördüğünü ifade etti. Ki IMF büyüme beklentilerini düşürürken de aynı noktaları vurgulamıştı. Lipton bunların bir kez daha altını çizmiş oldu. Ek olarak Brexit belirsizliği de IMF raporunda risk olarak görülen noktalar arasındaydı.

Lipton, ekonomik gerileme yaşanması durumunda birçok ülkenin bu durumla baş etmek için 10 yıl öncesinde olduğundan daha az donanımlı olduğunu belirtti.

ABD'de hükümetin kapalı olmasının etkisinin şimdiye kadar çok az olduğunu da söyleyen Lipton kapanma ne kadar uzun sürerse, etkisinin de o kadar büyüyeceği değerlendirmesinde bulundu.

IMF Başkanı Christine Lagarde Davos açıklamalarında anlaşmasız bir Brexit ve Çin'de süregelen yavaşlamaya zamanında önlem alınmamasının ek riskler olarak peydah olduğunu da eklemişti. Başkan'ın liderlere önerisi kamu borcunun azaltılması, merkez bankalarının veriye bağlı esnek para politikalarına geçmesi ve büyümeyi destekleyici reform hamlelerinin bir an önce hayata geçmesi yönünde olmuştu.

SONRAKİ HABER