Borsa İstanbul'dan devre kesici kararı

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada yüzde 5 devre kesicinin yukarı yönlü olarak kaldırıldığı açıklandı. Aşağı yönlü olarak ise yüzde 5 olarak uygulanmaya devam edecek.

F5HABER F5HABER
Borsa İstanbul'dan devre kesici kararı

Borsa Genel Müdürlüğü'nün KAP'ta yer alan açıklamasına göre, ilgili sıralarda yüzde 5 devre kesici tetikleme oranı aşağı yönlü olarak ise uygulanmaya devam edecek.

Devre Kesici Uygulaması (Otomatik Seans Durdurma Sistemi) nedir?

Ntv'de yer alan habere göre Devre Kesici Uygulaması (Otomatik Seans Durdurma Sistemi) kısaca; Sürekli İşlem Bölümü'nde fiyat değişiminin eşik değeri aşması durumunda işlemlerin geçici süre durdurulması ile emir toplama aşamasına alınması durumudur.

GEÇEN HAFTA DÜZENLEMEYE GİDİLMİŞTİ

Borsa İstanbul Pay Piyasası ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) geçen hafta hisse senedi fiyatlarındaki ani dalgalanmalarda çalışan devre kesici uygulamasına ilişkin düzenlemeye gidilmişti.

Buna göre Yıldız Pazar ve Ana Pazar tüm gruplarda işlem gören paylarda yüzde 15-20 aralığında uygulanan fiyat marjının yüzde 10'a düşürülmesi, Yıldız Pazar ve Ana Pazar tüm gruplarda işlem gören paylarda uygulanan devre kesici tetikleme oranının da yüzde 5'e düşürülmesi kararlaştırılmıştı. Devre kesici tetikleme oranı" daha önce pazara göre yüzde 10 ile yüzde 7.5 arasında uygulanıyordu.

SONRAKİ HABER