için kaldı

Bankalar Birliği uyardı: Bilgileriniz tehlikede

Son dönemde kredi kartı dolandırıcılıklarında artış olduğu görülüyor. Bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları, kredi kart aidatı iadesi gibi çeşitli vaatlerde bulunarak vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçiriyor.

F5HABER F5HABER
Bankalar Birliği uyardı: Bilgileriniz tehlikede

Özellikle bazı dolandırıcıların Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) adını kullanması üzerine TBB de bu konuda harekete geçti.

Kredi kartı bilgilerinin ya da kişisel bilgilerin ele geçirilmesine yönelik bu tarz girişimlere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini belirten TBB, kendi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Birliğe ait olduğu görüntüsüyle açılmış ve TBB logosu kullanan dolandırıcılık amaçlı internet sitelerinin ve sosyal medya hesaplarının tespit edildiğini belirten TBB, bu konuda yazılı bir açıklama yayınladı.

TBB'nin açıklamasında, "Kredi kart aidatı iadesi gibi çeşitli vaatlerde bulunan bu internet siteleri ve sosyal medya hesapları dolandırıcılık amaçlıdır. Kredi kartı bilgilerinin, kişisel bilgilerin ele geçirilmesini hedefleyen bu gibi girişimlere kesinlikle itibar edilmemeli, banka bilgilerinin, kişisel bilgilerin paylaşılmaması bir alışkanlık haline getirilmelidir. Birliğimiz bu gibi internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına karşı gerekli önlemleri almaya özen göstermekte, ilgili mercilere kapatılmaları ve gereken cezanın verilmesi için şikayetlerde bulunmaktadır." ifadelerine yer verdi.

SONRAKİ HABER