Bakan Berat Albayrak duyurdu: Mobilyada KDV oranı düştü!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mobilyadaki KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldüğünü açıkladı. Kredi faiz müjdesi de veren Albayrak, "2019 yılının son çeyreğinde yüzde 5'lik büyüme patikasına ulaşacağımızı öncü rakamlar gösteriyor. Kamu bankaları esnaf ve tarımsal kredi faizlerini yüzde 12'den 9'a düşürdü" dedi.

F5HABER F5HABER
Bakan Berat Albayrak duyurdu: Mobilyada KDV oranı düştü!

Mobilyada KDV indirimine gidildi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çanakkale'de iş insanları ile bir araya geldi. 

Çanakkale'de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Mobilyacılık sektörü için güzel bir haber olan mobilyadaki KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum" dedi.

"Kamu bankalarımız, esnaf kredileriyle tarımsal kredi faizlerini artık yeni yıl itibarıyla yıllık yüzde 12'den yüzde 9'a düşürdü" bilgisini paylaşan Bakan Albayrak konuya ilişkin sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Bu şu demek halihazırda tarımsal kredilerdeki yüzde 25 ila yüzde 100 oranındaki Hazinemiz tarafından faiz sübvansiyonu uygulandığından dolayı bu oran ortalama yüzde 5'in altına düşecek. Yüzde 6-7'ler değil artık yüzde 5, yüzde 4,5 hatta 0'a kadar inecek durumda. Özellikle tarımsal kredilerde yüzde 6'lık faizin de yüzde 0 ile 4,5 aralığına gerileyeceğini buradan müjdelemek istiyorum."

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Kasım 2018'de mobilyada KDV, yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştü. Uygulama önce 31 Aralık ve 31 Mart'a kadar daha sonra 30 Haziran'a kadar uzatılmıştı. Mobilyada KDV indirimi 1 Temmuz'da sona ermişti.
SONRAKİ HABER