Bakan Albayrak'tan enflasyon açıklaması: "Görünümdeki iyileşme sürüyor"

Enflasyon kasımda yüzde 0,38 artarken, yıllık bazda yüzde 10,56 oldu. Beklentilerin altında gelen kasım ayı enflasyonun ardından açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Enflasyon YEP projeksiyonlarımıza paralel olarak Kasım ayında bir miktar yükseldi ve yüzde 10,56 oldu. Görünümdeki iyileşme sürüyor" dedi. Öte yandan Albayrak, yıl sonu için yüzde 12 hedefinin altında kalınacağını yineledi.

F5HABER F5HABER
Bakan Albayrak'tan enflasyon açıklaması: "Görünümdeki iyileşme sürüyor"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, beklentilerin altında gelen kasım ayı enflasyonun ardından bir açıklamada bulundu. Bakan Albayrak, "enflasyonla mücadelede güçlü duruşumuzu sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Albayrak, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Enflasyon YEP projeksiyonlarımıza paralel olarak Kasım ayında bir miktar yükseldi ve yüzde 10,56 oldu. Görünümdeki iyileşme sürüyor. Yılbaşından bu yana tüketici enflasyonunda 10 puana yakın düşüş yakaladık. Enflasyonla mücadelede güçlü duruşumuzu sürdüreceğiz." derken yüzde 12 hedefinin altında kalınacağını da ifade etti.

Bakan Albayrak, "Dengelenme sürecinde kurda yakalanan istikrar, gıda arzındaki artış, ithalattaki düşüş, enflasyondaki olumlu görünümü sürdürüyor. Ayrıca tüketici fiyatlarında, ÜFE kaynaklı baskı da oldukça azalmıştır. Bu tablo, yılı yüzde 12 hedefinin altında kapatabileceğimizi göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
Memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ne kadar olacak?

İşte maaşlara yansıyacak enflasyon farkı! F5HABER-

Kasım ayının zam şampiyonu domates oldu!

Kasım ayının zam şampiyonu belli oldu! F5HABER-

Kasım ayı enflasyonu açıklandı!

Kasım ayı enflasyonu açıklandı! F5HABER-

SONRAKİ HABER