Bakan Albayrak duyurdu! 6 ay ertelendi...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı son dakika açıklamasında nisan, mayıs ve haziranda muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemelerin 6’şar ay ötelendiğini duyurdu.

F5HABER F5HABER
Bakan Albayrak duyurdu! 6 ay ertelendi...

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, koronavirüs nedeniyle vergi süreçlerinde mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için tebliğ hazırladıklarını belirterek, tebliğle mücbir sebep altındaki sektör ve iş kollarının belirlendiğini kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak şu ifadeleri kullandı:

"Nisan, Mayıs ve Haziran'da muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6'şar ay öteliyoruz. Bu aylarda verilmesi gereken muhtasar ve KDV beyannameleri de verilmeyecek, bu beyannameleri 27 Temmuz'a erteliyoruz. Diğer taraftan içişleri bakanlığı genelgesi sonrası, 65 yaşın üzerinde olması ya da kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkamayacak olan vergi mükellefi vatandaşlarımızın beyanname ve ödemeleri yasağın sonuna kadar ertelenmiştir.

Bakan Albayrak duyurdu! 6 ay ertelendi... - Resim : 1

"MÜCBİR SEBEP HALİ KAPSAMINDAKİ SEKTÖRLERİ BELİRLEDİK"

Koronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik tahribata karşı devreye aldığımız ekonomik istikrar kalkanı tedbirleri kapsamında vergi süreçleri bakımından mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için bir genel tebliğ hazırladık. Tebliğ ile mücbir sebep hali kapsamındaki sektörleri ve altında yer alan iş kollarını belirledik. Sektörlerin dışında, ticari, zirai kazanç sahibi veya serbest meslek erbabı olan tüm gelir vergisi mükellefi vatandaşlarımızı da (1,9 milyon kişi) mücbir sebep hali kapsamına aldık.

SONRAKİ HABER