için kaldı

7 Mayıs Dolar ve Euro da son durum

Dolar/TL, YSK'nın İstanbul seçiminin yenileneceği kararının açıklanmasının ardından bugün 6,20 bandında seyrediyor. İşte Dolar ve Euro da son rakamlar...

F5HABER F5HABER
7 Mayıs Dolar ve Euro da son durum

Dolar/TL ve euro dün Donald Trump'ın ticaret savaşlarını 350 milyar dolarlık ek gümrük vergisiyle cuma günü yeniden başlatacağını söylemesiyle piyasalar güne hareketli başladı.

Baştan gelişmekte olan ülkeler olmak üzere dünya borsalarında satışlar geldi. Borsa İstanbul'un kaybı yüzde 2'nin üzerine çıktı. Gelişmekte olan ülke paraları dolar karşısında değer kaybederken dolar/TL, Rahip Brunson'ın tahliyesi öncesindeki 6 lira seviyesini aştı ve son 9 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Euro da 6.75 üzerine zıpladı.

Dolar kuru gün boyunca sınırlı dalgalandıktan sonra, piyasalar kapandıktan sonra gelmesine rağmen YSK kararıyla kur yeniden yukarı tırmandı ve 10 kuruşluk bir artışla. 6.15 TL'yi gördü. Euro 6.90'ları gördü.

SON DURUM

Dolar/TL, YSK'nın İstanbul seçiminin yenileneceği kararının açıklanmasının ardından bugün 6,20 bandında seyrediyor.

Dolar şu dakikalarda 6,16, Euro ise 6,91 seviyesinden işlem görüyor.

Bugün 30 Nisan'dan bu yana tatil olan Japonya piyasasının yanı sıra Güney Kore ve Tayland piyasası da açıldı.YSK bazı sandık kurulllarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve seçim sonuçlarının etkilendiği gerekçesiyle nedeniyle 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine karar verdi.

YSK'nın dün açıkladığı yazılı kararda, 17 Nisan'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptaline ve yeni seçiminin 23 Haziran'da yapılmasına oy çokluğu ile karar verildiğini duyurdu.

Piyasalarda gözler yeniden seçim sürecine dönerken, TÜSİAD "31 Mart yerel seçim sonuçları açıklanmadan evvel vurgulamış olduğumuz gibi, kapsamlı bir ekonomik ve demokratik reform gündemine odaklanmamız gereken bu dönemde, seçim ortamına geri dönmek kaygı vericidir." mesajını paylaştı.Türkiye özelinde ABD ile ilişkiler, S-400 konusu ve jeopolitik riskler de piyasadaki diğer gündem maddeleri.

Dışarı ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Para Politikası Toplantı tutanakları, Çin'in dış ticaret verileri, Fed'in para politikasındaki öncü gösterge olan ABD çekirdek enflasyon verisi, Fed Başkanı Powell'ın perşembe günü yapacağı konuşma takip edilecek.

SONRAKİ HABER