için kaldı

46 ülkeye daha uçuşlar durduruldu!

Koronavirüs salgının ardından peş peşe durdurulan uçuş seferlerine yenisi eklendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında bugün saat 17.00 itibarıyla 46 ülkeye daha uçuşların durdurulacağını duyurdu ve liste yayınladı.

F5HABER F5HABER
46 ülkeye daha uçuşlar durduruldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 46 ülkeye daha uçuşların durdurulacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlığımızca, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarına göre; 21 Mart 2020 saat 17.00 itibarıyla ülkemiz tarafından uçuşların durdurulduğu 22 ülkeye ilave olarak 46 ülkeye daha  uçuşlar durdurulmuştur'' denildi.

Türkiye'nin toplam 68 ülke ile karşılıklı uçuşları durdurduğu, Rusya, Libya ve Katar'ın da Türkiye'ye yönelik uçuşları durdurduğu belirtildi.

Son kararla birlikte Türkiye'nin uçuş trafiğini kapattığı 68 ülke şunlar:

Almanya, Angola, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Cezayir, Cibuti, Çad, Çekya, Çin, Danimarka, Dominik, Ekvator, Ekvator Ginesi, Fas, Fildişi Sahili, Filipinler, Finlandiya, Fransa, Guatemala, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kamerun, Kanada, Karadağ, Kazakistan, Kenya, KKTC, Kolombiya, Kosova, Kuveyt, Kuzey Makedonya, Letonya, Lübnan, Macaristan, Mısır, Moğolistan, Moldova, Moritanya, Nepal, Nijer, Norveç, Özbekistan, Panama, Peru, Polonya, Portekiz, Slovenya, Sri Lanka, Sudan, Suudi Arabistan, Tayvan, Tunus, Ukrayna, Umman ve Ürdün.

Bakanlık uçuş yasağı kapsamına dahil ülkelerin listesini de yayınladı:

46 ülkeye daha uçuşlar durduruldu! - Resim : 1

46 ülkeye daha uçuşlar durduruldu! - Resim : 2

SONRAKİ HABER