14 Mayıs Dolar ve Euro da son durum

Cuma akşamı 6 liranın altına gerileyen dolar dün cari açık verisi ve ABD-Çin gerilimiyle 6.12 liraya kadar yükselmişti. 14 Mayıs günü Dolar ve Euro da son durum ne? Yanıtı haberimizde...

F5HABER F5HABER
14 Mayıs Dolar ve Euro da son durum

Cuma gününü 5.98'den kapatan dolar/TL dün, Çin ile ABD arasında artan gerilim ve açıklanan cari açık verisinin etkisiyle 6.12'ye kadar yükselmişti. Piyasa kapanış saatinde 6.10 lira civarında olan dolarda akşam saatlerinde düşük hacimli piyasada önemli bir değişim yaşanmadı.

SON DURUM

14 Mayıs günü Dolar bu sabah itibarıyla 6.10, Euro ise 6,83 seviyesinden işlem görüyor.

ABD'nin cuma günü Çin'den ithal ettiği 200 milyar dolarlık ürüne ek tarife getirmesine dün cevap geldi. Çin, Trump yönetiminin aldığı bu karara karşılık 60 milyar dolarlık ABD ürününe ek vergi getirdiğini açıkladı. Bu haberin üzerine dünya genelinde borsalarda yüzde 1'i aşan kayıplar yaşandı. MSCI Dünya endeksi de yüzde 2 geriledi. Analistler sadece bir günde küresel piyasalardan 1 trilyon doların çekildiğini ifade etti.

SANAYİ ÜRETİMİ TAKİP EDİLECEK

Piyasalardan bu para çekilirken, dolar endeksinde yüzde 0.1'lik artış yaşandı. Bu yüksek bir artış olmasa da artan risk algısı Türkiye dahil gelişen piyasa varlıklarından çekilmeye neden oldu. Türk Lirası'nın yanında Güney Afrika Randı ve Rus Rublesi'nde de önemli kayıplar yaşandı. Bugün ve muhtemelen önümüzdeki haftalarda piyasalar ABD ve Çin'den gelecek haberlere kulak kesilecek. Yurt içinde ise saat 10.00'da açıklanacak büyümenin öncü verisi olarak kabul edilen Sanayi Üretim Endeksi takip edilecek. Bunun yanında Hazine ve Maliye Bakanlığınca bugün iki tahvil ihalesi gerçekleştirilecek.

SONRAKİ HABER