Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Edirne'de yüz yüze eğitime ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu. Şehit Cem Havale İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Bakan Selçuk önemli mesajlar verdi. 'Okullarımızı peyderpey açmak noktasında kararımız da devam ediyor' diyen Selçuk, 'Yüksek riskli illerde eğitim nasıl olacak?' sorusuna mart sonuna kadar illerin durumuna göre karar verileceğini söyledi.

F5HABER F5HABER
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması

A Haber'de 'yüksek riskli illerde eğitim nasıl olacak?' sorusuna yanıt veren Bakan Selçuk, mart sonuna kadar illerin durumuna göre karar verileceğini söyledi.

BAKAN SELÇUK'TAN EDİRNE ZİYARETİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yapımı tamamlanan eğitim tesislerini açılışı ve okul ziyaretlerinde bulunmak için Edirne'ye geldi. Vali Ekrem Canalp'ın karşıladığı Selçuk, ilk olarak Tayakadın köyünde bulunan Şehit Cem Havale İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Sınıfları gezen Selçuk, okul bahçesinde öğrencilerin sosyal mesafeli oyununa eşlik etti. Edirnespor Başkanı Savaş Üner'in Edirnespor forması hediye ettiği Selçuk, okul ziyaretinin ardından köylülerle sohbet etti.

Bakan Selçuk, daha sonra Kırkpınar Spor Lisesi'ne geçerek, yapımı tamamlanan eğitim tesislerinin toplu açılış törenine katıldı. Törene, Vali Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve Milli Eğitim İl Müdürü Önder Arpacı da katıldı.

'ATÖLYELERLE ÇOCUKLARIN HAYATI ZENGİNLEŞECEK'

Toplam 6 okul ve 156 tasarım beceri atölyesinin hizmete açıldığı törende konuşan Bakan Selçuk, eğitimin sadece kağıt üzerinde uygulanan ya da ezberlenen içerikler olmadığını belirtti. Selçuk, özellikle hizmete alınan tasarım beceri atölyelerinin önemine vurgu yaparak, "156 atölyemizin özellikle becerileri geliştirmeye dönük olan atölyelerin çocukların hayatını çok çok zenginleştireceğini biliyorum. Ta ilkokullardan itibaren, ortaokullarda, liselerde binlerce kez tecrübe edecekleri bir takım işler, işlemler, oyunlar vasıtasıyla kişiliklerini geliştirme, becerilerini geliştirme, bir şekilde eğitimlerin kalitesini arttırma, meslekleri tanıma, yeteneklerini tanıma konusunda çok büyük mesafe alacaklar. Bundan dolayı da büyük bir memnuniyet duyuyorum ve Edirne'nin tasarım beceri atölyesi açma konusunda bu yüksek seviyeli başarısını da yürekten tebrik ediyorum" dedi.

SONRAKİ HABER