İstanbul yurt fiyatlarına zam gelecek mi - Yurt fiyatları

İstanbul Türkiye’de en çok üniversitenin bulunduğu illerimizden biridir.

F5HABER F5HABER
İstanbul yurt fiyatlarına zam gelecek mi - Yurt fiyatları

Ülke sınırları içerisinde 553 bin öğrencinin İstanbul devlet üniversitesinde, 440 bin öğrencinin özel üniversitede ve 8 bin öğrencinin vakıf meslek üniversitesinde okuduğu ilimizde, yüzden fazla yurt kuruluşu bulunmaktadır. İstanbul yurt kuruluşları, yeni dönemde 2021 – 2022 yılındaki zamlar üzerine düzenlemeler yapmaktadır.

İstanbul’da Bulunan Kız Yurtları
İstanbul’da bulunan öğrenci yurtları, merkezi konum ve üniversiteye yakınlığıyla Türkiye’deki birçok öğrencinin % 70’ini ağırlamaktadır. Öğrencilere sıcak bir yuva ortamı sunarken, aynı zamanda yurt içerisinde motivasyonlarını artıracak etkinliklerle de eğitim hayatlarına katkı sağlanmasını amaçlamaktadır. İstanbul kız yurtları;

·         Özel kız yurtları

·         KYK Kız yurtları

·         Rezidans kız öğrenci yurtları

·         Otel konseptli kız öğrenci yurtları

·         Apart kız öğrenci yurtları

·         Lüks apart pansiyon kız öğrenci yurtları

Olmak üzere birden fazla seçenek sunmaktadır. Spor salonu, yüzme havuzu, etüt odaları ve gelişmiş eğitim faaliyet alanlarına sahip yurtlarla, Türkiye’nin eğitim ve öğretim kariyerinde ilk sıralarda yer almayı hedefleyen kuruluşlar bulunur. İstanbul’da olduğu kadar İzmir yurt fiyatları da öğrenciler tarafından çokça merak edilen fiyatlardır.

İstanbul Merkezi Konumda Kız Öğrenci Yurtları
İstanbul merkezi konum üzerine, oldukça hassas yaklaşılması gereken iller arasındadır. Kalabalık ve trafik sorunu bulunan İstanbul öğrenci yurdu kuruluşlarını da merkezi konuma ve üniversitelere yakın lokasyon özellikleriyle hizmete açmıştır. İstanbul’da fatih, şişli ve Beşiktaş bölgelerinde bulunan yurtlar, öğrencilerin Mimar Sinan, İstanbul üniversitesi, Boğaziçi üniversitesi ve Marmara üniversitesine yakın konumlarda bulunarak, öğrencilerin rahat ulaşımına imkan vermektedir.

İstanbul’da bulunan Fatih yurtları, öğrencilerin tramvay, metro ve vapur seçeneklerini kullanabilecekleri ulaşım araçlarına yakındır. Metrobüs ve otobüs ulaşım araçları için de öğrencilerin üniversite hayatlarına katkı sağlayacak seçenekler sunmaktadır. İstanbul üniversitelere takın yurtlar için oldukça fazla seçeneği öğrencilere sunar. Kaynak: https://www.eyurtlar.com/ilce/fatih-ozel-yurtlari/464

İstanbul Beşiktaş Yurtları Hangi Üniversitelere Yakındır?
İstanbul’da bulunan üniversitelerde, öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlanırken, aynı zamanda ulaşımlarına ve eğitimlerine mani olacak şehir yaşantısına da adapte olmalarına özen gösterilmelidir. İstanbul Beşiktaş yurtları, Türkiye’nin iki büyük üniversitesine yakın konumuyla öğrencilerin rahat ulaşım ve eğitim almalarına imkan vermektedir.

·         İstanbul Galatasaray Üniversitesi kampüs alanına ve fakültesine yakın yurtlar Beşiktaş’ta yer almaktadır.

·         Yıldız Teknik Üniversitesinde okuyan öğrenciler Beşiktaş yurtlarında ikamet edebilir.

·         Milli Savunma üniversitesi Beşiktaş bölgesindedir.

·         Bahçeşehir üniversitesi için Beşiktaş kız öğrenci yurtlarına başvurulabilmektedir.

İstanbul Beşiktaş ve Şişli yurtları arasında seçim yaparak, dört farklı üniversitede okuyan öğrencilerin rahat ulaşım sağlayacağı bölgelere göre düzenlenmiş lokasyon özellikleri yer alır. Kaynak: https://www.eyurtlar.com/ilce/sisli-ozel-yurtlari/479

İstanbul Otel Konseptli Kız Öğrenci Yurtları
Otel konseptli kız öğrenci yurtları İstanbul’un kalabalık ve ulaşım sıkıntısından kaynaklanan sorunlarıyla öğrencilerin karşılaşmaması için mimari alanda da kullanışlı yaşam alanı oluşturulmuştur. İstanbul kız öğrenci yurtlarında öğrencilerin spor salonu, yüzme havuzu, resepsiyon hizmetleri, alışveriş ve kuaför seçeneklerini de kullanabilecekleri geniş bir hizmet alanı oluşturulmuştur.

İstanbul En Uygun Fiyatlı Yurtlar
İstanbul merkezi konumda bulunan en uygun fiyatlı yurtlar 1000 TL ile 2.500 TL arasında bulunmaktadır. Zam gelme olasılığına karşı yeni dönemde fiyat aralıklarında büyük oynamamalar olmaması adına, yurt komisyonları toplantılar yaparak düzenlemeler uygulamaktadır. Öğrencilerin yurt içinde rahat ve huzurlu olmaları da önemli bulunmaktadır.

Pandemide İstanbul Öğrenci Yurtları Zam Fiyatları
İstanbul yurt fiyatları yeni düzenlemelere göre henüz açıklanmamıştır. Öğrencilerin bir yıllık ödeme yaparak % 10 indirimle zamların da verdiği fiyat artışından etkilenmeden eğitimlerine devam etmeleri hedeflenmiştir. Özel yurt fiyatları çerçevesinde yeni düzenlemeler yapılarak, öğrencilerin eğitim hayatında uygun fiyatlı ve merkezi konumlu yurtlarda ikamet etmeleri hedeflenerek, yurt fiyat düzenlemeleri yeniden ele alınacaktır. Kaynak:https://www.eyurtlar.com

SONRAKİ HABER