DGS ne zaman? 2023 DGS başvuru, sınav ve sonuç tarihleri açıklandı

DGS'ye başvurarak önlisans programlarından lisans programlarına geçmeyi planlayan öğrenciler DGS ile ilgili detayları araştırıyor. DGS sınavı ne zaman gerçekleşecek? DGS'ye girecek adayları hangi yenilikler bekliyor? DGS ile ilgili en son detaylar haberimizde. İşte DGS başvuru tarihleri ve ayrıntılar...

F5HABER F5HABER
DGS ne zaman? 2023 DGS başvuru, sınav ve sonuç tarihleri açıklandı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvurularının alınacağı tarih açıklandı. DGS başvuruları ne zaman başlayacak? DGS’ye başvuracak olan adaylar hangi yeniliklerle karşılaşacak? Dikey Geçiş Sınavı hakkında merak edilen birçok detay bulunuyor. 2 yıllık ön lisansı, lisans programına nasıl çevirebilirim? Önlisans mezunu olan öğrencileri ilgilendiren tüm detaylar haberimizde…

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) SINAV TAKVMİ

SINAV TARİHİ
16 Temmuz 2023

DGS BAŞVURU TARİHİ
6 Mayıs - 5 Haziran 2023

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ
13 Haziran 2023

DGS SONUÇ TARİHİ
11 Ağustos 2023

DGS ne zaman? 2023 DGS başvuru, sınav ve sonuç tarihleri açıklandı - Resim : 1

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı, 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılan sınavdır.

DGS sınavında adaylara yönelik sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulanacak ve her test 120 sorudan oluşacaktır. Sınav 180 dakika (3 saat) sürmektedir. Sınav saati, kılavuz içerisinde açıklanacak. Sınavda 15 dakika kuralı uygulanacak.

KİMLER DGS'YE GİREBİLİR?

Sınava, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvurabilir. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da sınava başvurabilir.

Benzer Haberler
ÖSYM 2023 Yılı Sınav Takvimi açıklandı!  İşte KPSS, YKS, ALES ve DGS sınav tarihleri...

Zorlu sınav yılında tarihler belli oldu! F5HABER-

ÖSYM aday şifresi nedir, nasıl alınır? Aday şifresini öğrenmek için yapılacaklar neler?

ÖSYM aday şifresi almak için yapılacaklar neler? F5HABER-

SONRAKİ HABER