için kaldı

ALES soru ve cevap anahtarı yayında! ÖSYM soru ve cevap anahtarı sorgulama sayfası...

20 Kasım 2022 Pazar günü düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) ardından, adaylar ALES sonuçları için heyecanlı bekleyişe başladı. Sınavın geride kalmasıyla ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edilip araştırılmaya başlandı. ALES sonuçlarının erişime açılacağı tarih ÖSYM tarafından açıklandı. Bu arada ALES soru ve cevapları gelen son dakika açıklamasıyla erişime açıldı. İşte ALES soru ve cevapları ve ÖSYM 2022 ALES/3 sonuçları açıklanma tarihi...

F5HABER F5HABER
ALES soru ve cevap anahtarı yayında! ÖSYM soru ve cevap anahtarı sorgulama sayfası...

2022 yılının son sınavı olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 81 il merkezinde 20 Kasım 2022 Pazar günü gerçekleştirildi. Sınavın geride kalmasının ardından, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına katılan adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. ALES soru ve cevap anahtarı da ÖSYM  tarafından erişime açıldı. Peki ALES/3 ne zaman açıklanacak? İşte İşte ALES/3 sonuç tarihi ve sorgulama ekranı...

ALES/3 ne zaman açıklanacak

ALES SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI!

ÖSYM "20 Kasım 2022 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2022-ALES/3) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 20 Kasım 2022 tarihinde saat 13.40'tan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecektir. Temel Soru Kitapçığı görüntüleme süreci, 30 Kasım 2022 tarihi saat 23.59’da sonlanacaktır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayımlanamaz.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullanarak soru ve cevap anahtarının yayımlandığını duyurdu. 

ALES SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

ALES soru ve cevap anahtarı yayında! ÖSYM soru ve cevap anahtarı sorgulama sayfası... - Resim : 2

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?  

ALES sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM'nin 2022 sınav takvimiyle belli oldu. Takvim bilgisine göre ALES sonuçları 9 Aralık 2022 günü erişime açılacak.

ALES SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

ÖSYM AİS EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

SONRAKİ HABER