Efsane hoca Abdullah Avcı yeniden Süper Lig'de! İki yılın ardından sürpriz karar
Süper Lig’in yeni ekiplerinden Çorum FK’da teknik direktör Uğur Uçar ile yollar ayrıldı. Sezon başında kırmızı-siyahlı ekiple 2027 yılına kadar sözleşme imzalayan Uçar’ın görevine, alınan sonuçların ardından son verildi.
Sezona Uğur Uçar yönetiminde başlayan kırmızı-siyahlılar, geride kalan 6 haftada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.
RAMS Park’ta oynanan mücadelede kırmızı-siyahlılar, güçlü rakibiyle 2-2 berabere kalarak lige puanla başladı.
İkinci haftada sahasında Kasımpaşa’ya 1-0 mağlup olan Çorum FK, üçüncü haftada ise deplasmanda Beşiktaş’a 6-2 yenildi.
Ardından toparlanan kırmızı-siyahlılar, sahasında Eyüpspor’u 3-0, deplasmanda ise Samsunspor’u 5-1 mağlup ederek üst üste iki galibiyet aldı.
ALANYASPOR MAĞLUBİYETİ SONRASI AYRILIK
Çorum FK, son olarak kendi sahasında Alanyaspor ile karşılaştı.
Kırmızı-siyahlılar, Çorum Şehir Stadyumu’nda oynanan mücadeleden 2-1 mağlup ayrıldı.
Alanyaspor karşılaşmasının ardından teknik direktör değişikliği gündeme gelirken, yönetim Uğur Uçar ile yolları ayırma kararı aldı.
Çorum FK'dan açıklamada şöyle denildi:
“Teşekkürler Uğur Uçar! Teknik Direktörümüz Uğur Uçar ile karşılıklı anlaşma sonucunda yollarımız ayrılmıştır. Uğur Uçar’a, kulübümüze verdiği emek ve katkılar için teşekkür ediyor; kariyerinde başarılar diliyoruz.”
SÜPER LİG'E ÇIKARTMIŞTI
39 yaşındaki Uğur Uçar, Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesinde de önemli rol oynadı.
Kırmızı-siyahlı ekip, Uçar yönetiminde 2025-2026 sezonunda play-off sürecini geçerek tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselmişti.
ABDULLAH AVCI'YLA GÖRÜŞME
Kulislerde yer alan bomba iddianın detaylarına göre; ligin yeni ekibi teknik direktörlük koltuğu için son olarak Trabzonspor'u çalıştıran ve 2 yıldır kulüpsüz durumda bulunan 63 yaşındaki Abdullah Avcı ile bir görüşme gerçekleştirecek.