Edirne'de yağışlar nehirlerdeki su seviyesini 6 kat artırdı

Son 91 yılın en kurak yılını yaşayan Edirne'de, aralık ayından bu yana metrekareye 143 kilo yağış düşmesi, Meriç ve Tunca nehirlerindeki su seviyesini 6 kat artırdı.

Edirne'de yağışlar nehirlerdeki su seviyesini 6 kat artırdı - Sayfa 1

Yağışların üreticiyi sevindirdiğini söyleyen Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, "Uzun zamandır kuraklıktan bahsediyoruz, bu yağan yağmurlar bizleri sevindiriyor. Son 3 günde metre kareye 40 kilo yağış aldık. Toprak suyu emerek tabanının istenilen suya ulaşması, yazın kuraklık yaşansa bile bu suyu emen bitki verim açısından etken olacaktır" dedi.

110
Edirne'de yağışlar nehirlerdeki su seviyesini 6 kat artırdı - Sayfa 2

Son 91 yılın en kurak yılını yaşayan Edirne'de, aralık ayından bu yana yağan yağmurlar çiftçinin yüzünü güldürdü. Meteoroloji yetkilileri aralık ayından bu yana kentte metrekareye 143 kilo yağış düştüğünü açıkladı.

210
Edirne'de yağışlar nehirlerdeki su seviyesini 6 kat artırdı - Sayfa 3

Yağan yağmurla birlikte, Türkiye'nin çeltik, buğday, ayçiçeği üretiminde önemli bir yer tutan Edirne'de verimli toprakları sulayan Meriç Nehri'nde su seviyesi 50 metreküp/saniyeden 6 kat artarak, 309 metreküp/saniye çıktı. Kentin içinden geçerek verimli tarım arazilerini sulayan Tunca Nehri'nde de su seviyesi 2 metreküp/saniyeden 12 metreküp/saniyeye ulaştı.

310
Edirne'de yağışlar nehirlerdeki su seviyesini 6 kat artırdı - Sayfa 4

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, son 3 günde metrekareye 40 kilo yağış düştüğünü ve yağmurların üreticiyi sevindirdiğini söyledi. Arabacı, "Uzun zamandır kuraklıktan bahsediyoruz, bu yağan yağmurlar bizleri sevindiriyor. "

410