e-Devlet'te hayat kurtaran değişiklik: Mutlaka telefon numaranızı girin veya güncelleyin!

Üzerinde tapu kaydı olan vatandaşlar için uzmanlar önemli bir uyarıda bulundu. Herkesin mutlaka bu bilgiyi E-Devlet üzerinden güncellenmesi gerektiği konusunda dikkat çekti. Aksi halde kimlik bilgilerinize ulaşan dolandırıcılar haberiniz olmadan evinizi ya da tapulu malınızı bile satabilir. İşte haberin detayları...

e-Devlet'te hayat kurtaran değişiklik: Mutlaka telefon numaranızı girin veya güncelleyin! - Sayfa 1

E-Devlet’teki tapu ile ilgili çoğu kişinin fark etmediği çok küçük ama bir o kadar da önemli bir detay ortaya çıktı. Dolandırıcıların akıl almaz yöntemleri ile milyonlarca liralık borca girebileceğiniz gibi elinizdekinden de olma ihtimaliniz çok yüksek.

e-Devlet'te hayat kurtaran değişiklik: Mutlaka telefon numaranızı girin veya güncelleyin! - Sayfa 2


Arsa sahibi kılığına girerek geçtiğimiz aylarda arsa satışı yapmak isteyen dolandırıcılar son anda yakalanmıştı. Konuyla ilgili olarak uzmanlar; e-Devlet’e yapılacak bildirim ile dolandırıcılığın gerçekleşmeden haberinizin olmasının mümkün olduğunu belirtti. İşte dolandırılmamak için e-Devlet'te yapmanız gereken o işlemler...

e-Devlet'te hayat kurtaran değişiklik: Mutlaka telefon numaranızı girin veya güncelleyin! - Sayfa 3

E-DEVLET’TE ‘HAYAT KURTARAN’ DEĞİŞİKLİK!

Kimlik bilgilerimiz hemen hemen neredeyse birçok yerde bulunuyor. Alışveriş yaparken hatta kargo gönderirken bile kimlik bilgilerimizi paylaşıyoruz. Bu da sonu gelmeyen dolandırıcılık olaylarına kapı aralıyor.

e-Devlet'te hayat kurtaran değişiklik: Mutlaka telefon numaranızı girin veya güncelleyin! - Sayfa 4

Ancak e-Devlet’te yapacağınız hayat kurtaran küçük bir değişiklikle tüm bunların önüne geçmek mümkün. Bunun karşılığında hiçbir ücret ödemeniz ya da tapu dairesine gitmenize de gerek yok.