Düşen helikopter ile ilgili çarpıcı detay!

İstanbul Çekmeköy'de Kirazlı Mahallesi'nde site içine düşen, içindeki 4 askerin şehit olduğu helikopterin modeli de ABD yapımı UH-1 çıktı.<br /> <br /> <u><strong>İŞTE TÜRKİYE'DE YAŞANAN UH-1 KAZALARI</strong></u>

Düşen helikopter ile ilgili çarpıcı detay! - Sayfa 1

İstanbul Çekmeköy'de Kirazlı Mahallesi'nde site içine düşen, içindeki 4 askerin şehit olduğu helikopterin modeli de ABD yapımı UH-1 çıktı.

İŞTE TÜRKİYE'DE YAŞANAN UH-1 KAZALARI

118
Düşen helikopter ile ilgili çarpıcı detay! - Sayfa 2

2020 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinden çıkarılması planlanan UH-1 tipi bir helikopter de en son 26 Kasım 2018 tarihinde İstanbul'da düşmüştü.

218
Düşen helikopter ile ilgili çarpıcı detay! - Sayfa 3

4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan  UH-1 tipi askeri helikopterin o tarihte Sancaktepe ilçesi Sarıgazi Mahallesi'nde düşmesi sonucu 5 asker şehit olmuştu.

318
Düşen helikopter ile ilgili çarpıcı detay! - Sayfa 4
EN SON ÜRETİMİ 1976 YILINDA YAPILDI

Dünyada birçok ülke tarafından hala kullanılmaya devam eden ve Vietnam savaşının simgelerinden olan UH-1'ler arama kurtarma, nakliye ve pilot eğitimi görevlerinde kullanılmak üzere tasarlandı. İlk uçuşunu 22 Ekim 1956'da yapan UH-1'ler 1959 yılında Amerikan Ordusu'nun hizmetine girdi. En son üretimi 1976 yılında yapılan UH-1’lerin o yıl üretim hattı kapandı.Bell helikopterleri serisinin öncüsü olan UH-1'ler Vietnam Savaşı'nda kullanılmak üzere yeniden tasarlandı. ABD, UH-1 tipi helikopterleri 2004 yılından itibaren kullanmama kararı aldı.
418