Dünyanın en uzun kadını Rumeysa: Farklı olmak kötü bir şey değil

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 2 metre 15 santim uzunluğundaki Rumeysa Gelgi (24), 'dünyanın en uzun boylu kadını' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Gelgi, ‘’Farklı olmak sandığınız kadar kötü bir şey değil. Sizi hiç ummadığınız başarılara götürebiliyor” dedi

Dünyanın en uzun kadını Rumeysa: Farklı olmak kötü bir şey değil - Sayfa 1

Doğuştan 'Weaver Sendromu' rahatsızlığı nedeniyle boyu hızla uzayan, 2014 yılında 2 metre 13,5 santim boyuyla dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, yeniden rekorlar kitabına girdi. 

Dünyanın en uzun kadını Rumeysa: Farklı olmak kötü bir şey değil - Sayfa 2

Rumeysa Gelgi, 2 metre 15 santim boyu ile 'dünyanın en uzun boylu kadını' olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi. Yürüteç yardımıyla hareket edebilen, akülü tekerlekli sandalye kullanan Rumeysa Gelgi’ye, belgesini Guinness Rekorlar Kitabı görevlileri verdi.

Dünyanın en uzun kadını Rumeysa: Farklı olmak kötü bir şey değil - Sayfa 3

Dünyanın en uzun boylu kadını unvanını sahip olduğu için büyük bir gurur duyduğunu anlatan Rumeysa Gelgi , ‘’2014 yılında elde ettiğim dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı unvanına sahiptim zaten. Ben dünyanın en uzun boylu kadını unvanına sahip olmak için bir başvuru yaptım Guinness Rekorlar Kitabına bu yılın başlarında. Sonrasında bir ölçüm sürecimiz oldu ve rekorum onaylandı. Geçtiğimiz hafta resmi sertifika takdimi gerçekleşti ve dün tüm dünyaya duyuruldu. Dünden beri gerçekten çok yoğun bir programım oldu. 

Dünyanın en uzun kadını Rumeysa: Farklı olmak kötü bir şey değil - Sayfa 4

Tabii ki bu ilgi ve destek beni çok mutlu ve motive ediyor. Şu an yaşayan en uzun boylu kadın da, yaşayan en uzun boylu erkek de Türkiye’de. Türkiye bu iki unvana da sahip. Güzel bir tesadüf oldu diyelim.‘’ dedi.