'Dünyanın en dar sokağı’ restore ediliyor

Çorum'un Üçtutlar Mahallesi'nde, 1,5 metre genişliği ile 'dünyanın en dar sokağı' olarak tanıtılan 'Dikiciler Sokağı’'nın, başlatılan restorasyon çalışmalarıyla turizme kazandırılması hedefleniyor.

'Dünyanın en dar sokağı’ restore ediliyor - Sayfa 1

Hititlere başkentlik yapan Çorum'da, Üçtutlar Mahallesi'ndeki 1,5 metre genişliği ile 'dünyanın en dar sokağı' olarak tanıtılan 30 metre uzunluğundaki 'Dikiciler Sokağı'nda eskiden 37 esnaf faaliyet gösterirken şu an sadece 5 dükkan hizmet veriyor. 

113
'Dünyanın en dar sokağı’ restore ediliyor - Sayfa 2

Uzunlukları 1,5 metre, genişlikleri de 2,3 metreyi bulan 37 dükkânın çoğunluğu sohbet ve dinlenme yeri olarak kullanılıyor. Kenti ziyaret eden turistlerin ilgisini çeken sokakta, özellikle üniversite öğrencileri ile gelin ve damatlar fotoğraf çektiriyor. 

213
'Dünyanın en dar sokağı’ restore ediliyor - Sayfa 3

RESTORASYON BAŞLATILDI

Koronavirüs salgını nedeniyle sakin günlerini yaşayan sokağın restore edilip, turizme kazandırılması için harekete geçen Çorum Belediyesi’nce hazırlanan proje tamamlandı. 

313
'Dünyanın en dar sokağı’ restore ediliyor - Sayfa 4

Proje kapsamında, ihaleyi alan yüklenici özel firma tarafından da dükkanların boşaltıldığı sokakta, restorasyon çalışmalarına başlandı.

413