Dünyanın en büyük ikinci balinası, Mersin'de karaya vurdu

Mersin'de yaklaşık 8 metre boyunda, 800 kilogram ağırlığında, dünyanın en büyük ikinci balinası olan 'oluklu' türünden olduğu tespit edilen dev balina balığı ölü olarak karaya vurdu. Balığın ölüm nedeni, otopsi yapıldıktan sonra belirlenecek.

Dünyanın en büyük ikinci balinası, Mersin'de karaya vurdu - Sayfa 1

Mersin'in Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı açıklarında devriye atan Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, dev bir cismin karaya doğru ilerlediğini fark etti. 

113
Dünyanın en büyük ikinci balinası, Mersin'de karaya vurdu - Sayfa 2

Bunun üzerine bölgeye doğru hareketlenen ekipler, cismin ölen dev bir balina olduğunu gördü. Ardından ölü balinayı karaya kadar takip eden ekipler, durumu polis ve itfaiye ile Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

213
Dünyanın en büyük ikinci balinası, Mersin'de karaya vurdu - Sayfa 3

YAKLAŞIK BİR HAFTA ÖNCE ÖLDÜĞÜ BELİRLENDİ

Yaklaşık 8 metre boyunda, 800 metre uzunluğundaki balina, Kushimoto Sokağı karşısındaki sahile vurdu. Balığın yaklaşık bir hafta önce öldüğü düşünülürken, kafasının da büyük zarar gördüğü görüldü. 

313
Dünyanın en büyük ikinci balinası, Mersin'de karaya vurdu - Sayfa 4

Çok büyük olmasından dolayı vinçle çıkarılması gereken balık, Sahil Güvenliğin balık adamları tarafından halatlarla bağlanarak, bota bağlanıp uygun yere çekilmesi sağlandı.

413