Dünyada kırmızı alarm!

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 85 milyonu aşarken, İngiltere’de uzmanlar hastanelere “Yoğunluğa hazır olun” çağrısı yaptı. Almanya’da da hastane ve sağlık personeli kapasitesi sınıra yaklaştı. Japonya acil önlemleri görüşürken, ABD’de ise cenaze evlerinde yer kalmadı.

Dünyada kırmızı alarm! - Sayfa 1

İngiltere'de son 24 saat içerisinde 57 bin 725 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Kraliyet Doktorlar Koleji’nden Prof. Dr. Andrew Goddard, virüsün mutasyona uğramış yeni halinin ülke çapında yayıldığını söyleyerek, tüm hastanelere başkent Londra ve Güney İngiltere’dekine benzer bir koronavirüs yoğunluğuna hazırlanmaları çağrısı yaptı. Dünkü sayılarla birlikte ülke genelinde üst üste beşinci gün vaka sayıları 50 binin üzerinde seyretmiş oldu. Toplam vaka sayısı 2 milyon 599 bin 789’a yükselirken, koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı da 74 bin 570’e çıktı.

 

Dünyada kırmızı alarm! - Sayfa 2

“Noel’in büyük bir etkisi olacağına şüphe yok. Yeni varyantın da büyük bir etkisi olacak, bunun daha bulaşıcı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Güney Doğu’da, Londra’da ve Güney Galler’de gördüğümüz büyük rakamların iki ay içinde ülkenin geri kalanına yansıyacağını düşünüyorum.”

Dünyada kırmızı alarm! - Sayfa 3

Goddard ayrıca, “Birleşik Krallık’ta insanlar nerede çalışırsa çalışsın, gittikçe daha fazla vaka göreceğiz ve buna hazırlıklı olmamız gerekiyor” uyarısında bulundu.

Dünyada kırmızı alarm! - Sayfa 4

'Orman yangını gibi büyüyor'
Birleşik Krallık’a bağlı Galler’de bir yoğun bakım danışmanı olan Dr. Ami Jones ise, BBC Breakfast’taki programda “hastanelerin patladığını” söyledi. Personelinin dörtte birinin şu anda ya hasta ya da karantinada olduğunu belirten Jones, bu durumun hastalara bakmayı daha da zorlaştırdığını sözlerine ekledi. Dr. Jones ayrıca halkı ev ziyaretleri yapmaktan vazgeçmeye çağırarak, “Salgın orman yangını gibi büyüyor ve hastanelerde çok fazla yerimiz kalmadı” dedi.