Aşı karşıtlarının en gözde teorisi çöktü… Son çalışma, Covid aşısının hamileler üzerindeki etkisini kanıtladı!

Koronavirüs salgınında aşıların devreye girmesi hem milyonlarca hayat kurtardı hem de salgınının artık eski etkisini kaybetmesini sağladı. Ancak buna rağmen aşılarla ilgili endişeler ve aşı karşıtlığı kampanyalarının önüne geçilemedi. Yapılan son bilimsel çalışma ise bu durumun karşısına oldukça güçlü kanıtlarla çıkıyor…

HÜRRİYET HÜRRİYET
Aşı karşıtlarının en gözde teorisi çöktü… Son çalışma, Covid aşısının hamileler üzerindeki etkisini kanıtladı!

Erken gebelikte Covid-19 aşılarının güvenliğine ilişkin veriler sınırlı. Koronavirüse karşı hem anne adayını hem de fetüsü güvenlik altında tutabilmek için elimizdeki tek silah aşılar olsa da böyle hassas bir süreçte aşı olmaktan çekinmek, aşıların hamileliğe ya da bebeğe zarar verebileceğinden korkmaksa oldukça anlaşılabilir bir durum.

İskoçya’da yapılan ve Covid-19 aşısı ile 20 haftalık gebelik öncesi düşük ve ayrıca dış gebelik arasındaki ilişkileri araştıran ve nüfusa dayalı geniş tabanlı bir araştırma ise bu sorulara cevap vermekle kalmıyor endişeleri de giderecek çok değerli veriler içeriyor.Aşı karşıtlarının en gözde teorisi çöktü… Son çalışma, Covid aşısının hamileler üzerindeki etkisini kanıtladı! - Resim : 1HAMİLE KADINLAR AŞI OLMALI MI?

Dünyanın en saygın bilim dergisi Nature’da yayınlanan araştırma, ülkede yaşayan erken gebelik dönemindeki aşılanmış ve aşılanmamış kadınlardan toplanan verileri kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER