Köpek satış ilanıyla 1 milyonluk vurgun! 8 şüpheli yakalandı

Adana’da, köpek fotoğraflarıyla internette sahte satış sitesi oluşturarak 150’ye yakın kişiyi yaklaşık 1 milyon lira dolandırdığı iddia edilen Cabbar Onur Akbay (27) ile 8 şüpheli yakalandı. Akbay’ın, 6 ay boyunca sevgilisi Sıla Y. (25) ile saklandığı evden hiç çıkmadığı, dolandırdığı kişilerin güvenini kazanmak için veteriner hekim olduğunu söylediği ortaya çıktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Köpek satış ilanıyla 1 milyonluk vurgun! 8 şüpheli yakalandı

Cabbar Onur Akbay, bir süre önce internet sitesi kurup, köpek satışı yaptığına dair ilanlar oluşturdu. İlanları görenler, Akbay ile iletişime geçip, köpek satın almak istediklerini söyledi. Akbay bu yöntemle Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce kişiyle bağlantı kurdu. Ücretlerini ödeyen kişiler, köpekler kendilerine ulaştırılmayınca Akbay ile yeniden iletişime geçmek istedi. İlanın kapatıldığını gören alıcılar dolandırıldıklarını anlayıp, polise başvurdu.

Gelen şikayetler üzerine çalışma başlatan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından liderliğini Akbay’ın yaptığı şebekeyi deşifre etti. Şebekenin, 35 ilde 150’ye yakın kişiyi yaklaşık 1 milyon lira dolandırdığı tespit edildi.

Köpek satış ilanıyla 1 milyonluk vurgun! 8 şüpheli yakalandı - Resim : 1

Ekipler, 14 Nisan sabahı belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda benzer suçlardan kesinleşmiş 38 yıl hapis cezasıyla aranan Akbay, Kozan ilçesindeki saklandığı evde sevgilisi Sıla Y. ile yakalandı. Şebeke üyesi diğer 15 şüpheli de adreslerinde gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar ve cep telefonu, sahte kimlik ve diploma, telefon hatları ile dijital materyal ele geçirildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER