Ukrayna’yı karanlığa gömme planı

Ukrayna lideri Zelenski, Rusya’nın 10 Ekim’den beri arttırdığı füze ve kamikaze dron saldırılarında elektrik santrallarının yüzde 30’unun hasar gördüğünü açıkladı. Başkent Kiev ve birçok kentte elektrik kesintileri yaşanırken Putin yönetiminin Batı’ya yönelik yeni bir göç dalgası tetiklemek istediği öne sürülüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ukrayna’yı karanlığa gömme planı

Sekiz aydır devam eden Ukrayna savaşında cephede Kiev yönetimini dize getiremeyen Rusya, 10 Ekim’den bu yana tüm dünyanın gözü önünde komşu ülkeyi taş devrine taşıyacak altyapıyı imha saldırılarına devam ediyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, 8 günden beri aralıksız devam eden hava saldırılarında Ukrayna’daki enerji altyapısının yüzde 30 oranda devre dışı kaldığını açıkladı.

Ukrayna’yı karanlığa gömme planı - Resim : 1

SANTRAL VURULDU

Rusya’nın Ukrayna altyapısını hedef alan hava saldırıları dün de devam etti. Sabah saatlerinde başkent Kiev’e elektrik sağlayan önemli termik santral isabet alarak devre dışı kaldı. Şehrin birçok semti elektriksiz kalırken Kiev metrosu birkaç saatliğine durduruldu. Hava saldırıları sonucu elektrik sisteminin hasar görmesi yüzünden başkentten başka şehirlere giden tren seferleri de durdu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER