için kaldı

Ekonomi torbası Meclis’te

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren torba teklifle, özelleştirme döneminde TEDAŞ’a devredilen elektrik fatura borçları yeniden yapılandırılırken, BOTAŞ’ın Hazine’ye olan borçları da mahsuplaşma yoluyla siliniyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ekonomi torbası Meclis’te

Teklif özetle şu yenilikleri içeriyor: Madencilik faaliyetlerinin zeytinlik alanlarına denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda, zeytin sahasının madencilik faaliyeti yürütülecek kısmının, izin verilecek maden sahalarının bulunduğu ilçe ve il sınırlarına öncelik vermek suretiyle taşınmasına, sahada madencilik faaliyetleri yürütülmesine ve bu faaliyetlere ilişkin geçici tesisler inşa edilmesine kamu yararı dikkate alınarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca izin verilebilecek.

BOTAŞ BORÇLARINA MAHSUPLAŞMA

BOTAŞ’ın ödenmemiş vergi ve idari para cezaları, bunlara bağlı gecikme zammı ve gecikme faizlerinden oluşan borçları mahsuplaşma yoluyla silinecek. Mahsuplaşma karşılığında BOTAŞ, 31 Aralık 2022 tarihine kadar oluşacak Hazine’den görevlendirme bedeli alacaklarından vazgeçecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER