için kaldı

Azerbaycan'ın gönüllü gençleri deprem bölgesinde gece gündüz çalışıyor

Azerbaycan devletinin hem personel hem de insani yardım desteğinin yanı sıra ülkenin sivil toplum kuruluşlarından 10 Şubat’ta Kahramanmaraş’a gelen 100 Azerbaycanlı genç, depremzedelerin yardımına koşuyor. Yardımların koordinasyonu yapan gençler, gıda dağıtımında ve çocukların moral desteği aldığı oyun çadırlarında gece gündüz çalıştığı ifade edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Azerbaycan'ın gönüllü gençleri deprem bölgesinde gece gündüz çalışıyor

Azerbaycan Gençlik Vakfı ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ortak çalışmalar sonucunda 100 kadar Azerbaycan gönülleri, Türk gençlerle birlikte Kahramanmaraş’ta başta gıda olmak üzere depremzedelerin yardımına koşuyor. Azerbaycanlı gençlerden tıbbi eğitim almış olanlar TÜGVA’nın seyyar eczanesinde çalıştığı, gıda dağıtımı yaptıkları diğer gönüllülerin ise depremzede çocuklara psikolojik destek sağlamak için kurulmuş oyun çadırlarında görev aldığı kaydedildi.

Kahramanmaraş’ın çeşitli noktalarında faaliyet gösteren 100 kişilik gönüllü Azerbaycan gençlerinin üç ekibe ayrılarak insani yardım için Türkiye'nin depremden etkilenen diğer iki kenti Adıyaman ve Malatya’ya gideceği ifade edildi.

Azerbaycan'ın gönüllü gençleri deprem bölgesinde gece gündüz çalışıyor - Resim : 1

AZERBAYCAN’DAN 312 TIR VE 12 UÇAK DOLUSU YARDIM GELDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER