Rize yaylalarına ikişer kat sınırı

Rize’deki 4 yaylada, hazırlanan altyapı, ulaşım, yapılaşma, turizm tesislerini kapsayan yatay mimarili turizm master planıyla en fazla ikişer katlı, sınırlı sayıda yapılar inşa edilecek. Plan ile daha önce yapılan hataları bertaraf etme gayesinde olduklarını belirten ve kaçak yapılaşmaya karşı uyarılarda bulunan Rize Valisi Kemal Çeber, “Kaçak tüm yapıların yıkılacağını vatandaşlarım bilsin. Boşuna bu anlamda masraf etmesin” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rize yaylalarına ikişer kat sınırı

Kentte Valilik ve İl Özel İdaresi tarafından Ardeşen ilçesi Deremezra, Güneysu ilçesi Handüzü, İkizdere ilçeleri Çifteköprü ve Ovit yaylaları için 1.5 yıldır yürütülen çalışmayla turizm master planı hazırlandı. ‘4 bölge, 4 mevsim, 365 gün sürdürülebilir turizm’ sloganıyla hazırlanan ve altyapı, ulaşım, yapılaşma, turizm tesislerini kapsayan; yatay mimarili turizm master planı ile en fazla ikişer katlı, sınırlı sayıda yapıların inşa edilecek. Detayları belli olan plan ile Deremezra Yaylası geleneksel köy, Handüzü Yaylası dağ yolculuğu, İkizdere Çifteköprü bölgesi sağlık vadisi ile Ovit Yaylası için dört mevsim zirve tatili teması belirlendi.

‘CİDDİ HATALAR YAPTIK’

Plan ile daha önce yapılan hataları bertaraf etme gayesinde olduklarını açıklayan, kaçak yapılaşmaya karşı uyarılarda bulunan Vali Kemal Çeber, “Biz bu planlarla beraber kıymetlendirdiğimiz alanları turizme açmaya ve yeni destinasyonlar yaratmaya çalışıyoruz. Buradaki amaçlardan birisi de bundan önce yapılmış olan hataları bertaraf etme gayesidir. Yani biz aslında sadece Rize değil, Karadeniz olarak, yayla ve doğa turizminde ciddi hatalar yapmış bölgeleriz” dedi.   

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER