Bakan Kirişci: Afrika ile kısa vadede 50 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı hedefliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Türkiye ve Afrika’yı her alanda yakınlaştırmaya devam ettiklerini belirterek, “Afrika kıtası ile olan toplam ticaretimiz 2003’te 5,3 milyar dolardan 2021 sonunda 34,5 milyar dolara yükselmiştir. Kısa vadede 50 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Kirişci: Afrika ile kısa vadede 50 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı hedefliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Ankara'daki 37 Afrika ülkesi Büyükelçiliği ev sahipliğinde Afrika Günü 59. Yıl Dönümünü Kutlama Töreni’ne katıldı. Özel bir otelde düzenlenen törene, Afrika Birliği, gıda güvenliğinin önemine vurgu yapmak için 2022 yılını “Beslenme Yılı” ilan etmesinden dolayı törende bulunan Bakan Kirişci’nin yanı sıra 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Senegal Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ceikh Tidiane Gadio ve çok sayıda diplomat katıldı.

Bakan Kirişci burada yaptığı konuşmasında Afrika Günü’nün bağımsızlık ve özgürlük için zorlu bir yolculuğu, dayanışma ve Afrika’nın birliğine dayanan ortak bilinci simgelediğini dile getirdi.

“AFRİKA ÜLKELERİNİN ÜLKEMİZLE İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEYE ÖNEM ATFETTİĞİNİ GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER