Kıbrıs’ta BM askerine taciz ateşi açıldı

KKTC ile Kıbrıs Rum yönetimini ayıran Birleşmiş Milletler (BM) denetimindeki ara bölgede devriye gezen BM askerlerine av tüfeğiyle ateş açıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kıbrıs’ta BM askerine taciz ateşi açıldı

Saldırganlar, Rum yönetimine kaçarken KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM’ye geçmiş olsun dileğinde bulundu, Rum yönetimine failleri yakalanması çağrısında bulundu. 1964’ten bu yana Ada’da bulunan BM Barış Gücü, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra Türk ve Rum sınırları arasında yer alan Yeşil Hat’ adı verilen bölgeyi kontrol ediyor.

RUM KESİMİNE KAÇTILAR

BM’den önceki gün yapılan açıklamaya göre, saldırı cumartesi gecesi başkent Lefkoşa yakınlarındaki ara bölgede meydana geldi. BM devriyesi, bölgeye giren bir kamyoneti takibe aldı, araç kaçarken BM aracına av tüfeğiyle iki el ateş açıldı. Olayda yaralanan olmadı. BM devriyesi takibi bıraktı, saldırganlar Rum yönetimine kaçtı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER