için kaldı

Scooter için şikayet yağdı!

Plaka zorunluluğuyla gündeme gelen elektrikli scooterlar, şikayet platformlarının da başrolünde. E-scooter kiralayan uygulamalarla ilgili şikayetler geçen yıla oranla 6 kat arttı.

PARADURUMU PARADURUMU
Scooter için şikayet yağdı!

Kent içi trafiğine karşı alternatif bir ulaşım aracı olarak benimsenen elektrikli scooterlara yönelik düzenleme gündemde. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kazalara karışan e-scooterların tespiti için plaka uygulamasının gerekli olduğunu belirtirken, scooterlar zaman zaman hatalı park, kaldırımlarda yarattığı tehlike ve çocuklara çarpmasıyla da tartışma konusu. Diğer yandan scooter kiralayan uygulamalara yönelik şikayetlerde de astronomik artışlar yaşanıyor.

4 AYDA 4 BİN 18 ŞİKAYET

Şikayetvar platformunun verilerine göre 2021’in ilk dört ayıyla 2022’nin aynı dönemi karşılaştırıldığında şikayetler yüzde 615 arttı. 2021’in ilk dört ayında 562 adet şikayet gelirken 2022’in aynı döneminde şikayet sayısı 4 bin 18’e yükseldi.

EKSİK VE KUSURLU HİZMET  

2022’nin ilk 3 ayında en çok eksik ve kusurlu hizmet nedeniyle şikayet gerçekleşti. Üyelik işlemleriyle ve uygulama ya da web sitesine ulaşım sorunlarıyla ilgili de  şikayetler arttı. Haksız tazminat, kesinti ve iade sorunları da şikayetlerin yüzde 12’sini oluşturdu.

Elektrikli scooter’larla ilgili Şikayetvar’a ulaşan bazı şikayetlerse şöyle:

10 DAKİKADA ŞARJ KIRMIZIYA DÜŞTÜ: En başta almamız gereken yasaklı harita en son bırakacağımız zaman karşımıza çıkıyor. 52 dakika gösteren scooter'ı aldım 10 dakikada şarjı kırmızıya düştü. Mavi alanda gözüken yere bırakmak istediğim zaman kırmızıya düştü ve 5 kilometre ile 7 kilometre arası hızla uzun bir mesafeye gittim. Almadan kırmızı alanların belirlenmesi gerekiyor aksi halde birçok insan mağdur.

KİLİTLEYEMEDİM 204 TL BORÇ ÇIKTI: Scooter kiraladım 10 dakika kullandım. Sonra kartta para olmadığını öğrendim ve scooter’ı kilitleyemedim, 204 TL borç çıktı. Ama bindiğim tutar 18 TL. Borcum en azından 20-25 TL olsa neyse ama kullanmadığım halde 204 TL fazla.  

3 KM GİTMEDEN 66.50 TL ALDI: 2.99 km sürüş yaptım 66.49 TL para çekti hesabımdan. Park edemedim bir türlü canlı destekten ulaşamadım. Cevap veren yok. İnternette araştırıp zor zor park ettim, bu sürede zaman aktığı için bu ücret oldu.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER