için kaldı

Rakipler zorlu! A Milli Takım'ın EURO 2024'teki torbası belli oldu

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 8. maçında deplasmanda Galler ile 1-1 berabere kaldı ve grubunu Hırvatistan'ın önünde lider tamamladı. Tarihinde ilk kez bir turnuvaya lider katılım hakkı elde eden Türkiye'de Teknik Direktör Vincenzo Montella da tarihe geçerken kura öncesi torbamız belli oldu.

POSTA POSTA
Rakipler zorlu! A Milli Takım'ın EURO 2024'teki torbası belli oldu

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 8. maçında deplasmanda Galler ile 1-1 berabere kaldı ve grubunu Hırvatistan'ın önünde lider tamamladı. Tarihinde ilk kez bir turnuvaya lider katılım hakkı elde eden Türkiye'de Teknik Direktör Vincenzo Montella da tarihe geçerken kura öncesi torbamız belli oldu.

Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gitme hakkı kazanan A Milli Futbol Takımı; 1996, 2000, 2008, 2016 ve 2020 yıllarından sonra 6. kez bu turnuvaya hak kazanırken bir ilke imza attı.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu son haftasında Galler'den istediğini alan A Milli Futbol Takımı, tarihinde ilk kez bir grup aşamasını ilk sırada bitirdi ve bir turnuvaya ilk kez grup lideri olarak katılmak hakkı elde etti.

MONTELLA TARİHE GEÇTİ

Türkiye, tarihinde 6’ncı kez Avrupa Şampiyonası biletini alırken ilk kez yabancı bir teknik direktörle bu başarıyı elde etti. A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, bu başarısıyla tarihe geçti.

Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne Alman teknik adam Stefan Kuntz ile başlayan milliler, gruptaki 5’inci maçın ardından yol ayrımına gitmiş ve İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella ile sözleşme imzalamıştı. 49 yaşındaki Montella, milli takımın tarihindeki 21’inci yabancı teknik direktörü olmuştu.

A MİLLİ TAKIM'IN 7 BÜYÜK TURNUVASI

Ay-Yıldızlılar; 1996, 2008 ve 2016'da Fatih Terim, 2000'de Mustafa Denizli ve 2020'de Şenol Güneş yönetiminde Avrupa Şampiyonası'na katıldı.

Katılma hakkı elde etmesine rağmen, maddi imkansızlıklar nedeniyle 1950 Dünya Kupası'na gidemeyen Türkiye, 1954 ve 2002 Dünya Kupalarında mücadele etti.

2002 DÜNYA KUPASI'NDA ÜÇÜNCÜLÜK

 Türkiye, 48 yıl sonra katıldığı 2002 Dünya Kupası Finalleri'nde Şenol Güneş yönetiminde üçüncü oldu.

Güney Kore ve Japonya'nın ortaklaşa düzenlediği finallere gitmek için elemelerde 4. grupta yer alan milliler, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 10 maç oynadı. İsveç, Slovakya, Makedonya, Moldova ve Azerbaycan ile elemelerde karşılaşan A Milli Takım; 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle İsveç'in ardından ikinci sırada yer aldı. Bu dereceyle play-off oynama hakkı elde eden Türkiye, Avusturya ile eşleşti. Rakibini deplasmanda 1-0 mağlup eden milliler, rövanş mücadelesini de 5-0 kazanarak, 48 yıl aradan sonra finallerde mücadele etme hakkı elde etti.

AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Yunanistan, Norveç, Bosna Hersek, Moldova, Macaristan ve Malta ile karşı karşıya geldi.

Grubu 12 maçta topladığı 24 puanla ikinci sırada bitirdi ve 31 puanla lider olan Yunanistan'ın ardından adını üçüncü tamamlayacağı EURO 2008'e yazdırdı.

HANGİ TORBADAN KATILACAK?

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu’nu zirvede tamamlayan A Milli Futbol Takımı'nın torbası belli oldu.

A Milli Takım, D Grubu'nu lider tamamlayarak kuraya ikinci torbadan katılmak hakkı elde etti.

1.Torba
Almanya
Portekiz
Fransa
İspanya
Belçika
İngiltere

2.Torba

TÜRKİYE
Macaristan
Danimarka
Arnavutluk
Avusturya
Romanya

3.Torba
İskoçya
Slovenya
Slovakya
Çekya
Hollanda
Hırvatistan

4.Torba
Sırbistan
İsviçre
İtalya

Playoff'tan gelecek 3 takım

KURA ÇEKİMİ 2 ARALIK'TA HAMBURG'DA

EURO 2024 finalleri grup kura çekimi 2 Aralık Cumartesi günü TSİ 18.00’de Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleştirilecek.

Elbphilharmonie’de gerçekleştirilecek kura çekimi sonrasında gruplar belli olacak.

14 Haziran - 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak şampiyonaya 10 kent ev sahipliği yapacak.

Açılış maçının Münih Stadyumunda oynanmasına karar verilen şampiyonanın, final karşılaşması ise Berlin Olimpiyat Stadyumunda gerçekleşecek.

TURNUVAYA SON ÜÇ BİLET MART 2024'TE

Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonasında yer alacak takımlar belli oldu. Ev sahibi Almanya’nın yanı sıra elemelerde 10 grupta mücadele edip ilk 2 sırayı alan Türkiye, Belçika, Fransa, Portekiz, İspanya, İskoçya, Avusturya, İngiltere, Macaristan, Slovakya, Arnavutluk, Danimarka, Hollanda, Romanya, İsviçre, Sırbistan, Çekya, İtalya, Slovenya ve Hırvatistan şampiyonaya katılmaya hak kazandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER