Kızları yıkılan binanın altında kalan babalar enkazı elleriyle kazıyor

Yalçın Alınak ve Nihat Usta... Malatya’da yıkılan binalarının başından bir saniye ayrılmıyor, taşı toprağı tırnaklarıyla eşeliyorlar. İki baba da gözyaşları içinde enkaz altında kalan kızlarına ulaşmaya çalışıyor. O sırada bir ses geliyor. Havin, “Baba buradayız” diyor, umutlar yeşeriyor...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kızları yıkılan binanın altında kalan babalar enkazı elleriyle kazıyor

Art arda gelen depremlerin en çok yıkıma neden olduğu illerden Malatya’dayız. Şehri depremler kadar soğuk ve kar da acımasızca vuruyor. Ancak her türlü olumsuz şarta rağmen enkazlardaki arama kurtarma faaliyetleri aralıksız sürüyor. Hem yabancı ülke ve çevre illerden gelen ekipler hem de enkazda yakını olan vatandaşlar zamanla yarış halinde. Ekipler, Buhara Bulvarı üzerinde bulunan ve ikinci depremden sonra beton yığınına dönen 7 katlı Erseller Apartmanı’ndan termal kameralarla ısı alınca çalışmalar burada yoğunlaşıyor. Bir anne ve iki kızının enkaz altında olduğu tespit ediliyor.

Kızları yıkılan binanın altında kalan babalar enkazı elleriyle kazıyor - Resim : 1

Baba Yalçın Alınak, yıkıntıların arasında eşi ve kızlarını arıyor.

HAVİN’İN SESİNİ DUYDUM

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER