Twitter’dan kaçış

Elon Musk’ın satın almak için anlaşmaya vardığı Twitter’da takipçi şoku yaşanıyor. Musk’a tepki için açılan ‘Twitter’ı Terk Et’ etiketi kısa süre içinde trend haline geldi ve pek çok kullanıcı hesabını kapattı. Twitter’da 131 milyon takipçisi bulunan eski ABD Başkanı Barack Obama bir gecede 300 bin takipçi kaybetti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Twitter’dan kaçış

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması gündemi meşgul etmeye devam ediyor. 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının duyurulmasının ardından, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan Twitter’ın bir kişinin mülkiyetine geçmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Musk’ın Twitter’ı “düşünce özgürlüğünün” platformu olarak nitelemesi, özellikle ABD solunun nefret söylemi ve dezenformasyonun yaygınlaşması korkusuyla “çıkış” tepkisi göstermesine neden oldu. Buna karşı muhafazakâr cephenin Twitter’a ilgisinin arttığı görüldü.

OBAMA TAKİPÇİ KAYBETTİ

Tepki için açılan “LeaveTwitter” (Twitter’ı Terk Et) etiketi kısa süre içinde trend haline geldi. 131 milyondan fazla takipçiyle Twitter’ın en popüler kişisi olan eski ABD Başkanı Barack Obama bir gecede yaklaşık 300 bin takipçi kaybetti. Cumhuriyetçi kongre üyesi Marjorie Taylor Greene’in resmi kongre hesabına ise 100 bin yeni takipçi geldi. Twitter yetkilileri ise, söz konusu dalgalanmanın organik bir şekilde yeni hesapların oluşturulması ve mevcut hesapların kapatılmasına ilişkin olduğu ve tepki amacı taşımadığını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER