için kaldı

Yekta Saraç, 'YÖK Anadolu Projesi' için genç üniversitelerin rektörleriyle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020-2021 yılı Yükseköğretim Yıl Açılış Töreni'nde ilk kez kamuoyu ile paylaştığı 'YÖK Anadolu Projesi”nin tanıtım toplantısı Şubat ayı içerisinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilmişti. YÖK Başkanı Saraç 'YÖK Anadolu Projesi” kapsamındaki ‘ genç üniversitelerin rektörleriyle bir araya geldi.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Yekta Saraç, 'YÖK Anadolu Projesi' için genç üniversitelerin rektörleriyle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020-2021 yılı Yükseköğretim Yıl Açılış Töreni’nde ilk kez kamuoyu ile paylaştığı “YÖK Anadolu Projesi”nin tanıtım toplantısı 
Şubat ayı içerisinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilmişti. Bilindiği üzere YÖK Anadolu Projesi ile 2006’dan sonra kurulan ve gelişmekte olan ‘GENÇ’ üniversiteleri, akademik insan gücü ve araştırma alt yapısı bakımından nispeten daha gelişmiş ‘KIDEMLİ’ üniversitelerde  belirlenen bazı bölümler/program bazında eşleştirildi.  Bu üniversiteleri eşleştirme konsepti, Avrupa yükseköğretim alanında üzerinde çalışılan önemli başlıklardan birisidir.

YÖK Başkanı Saraç “YÖK Anadolu Projesi” kapsamındaki ‘ genç üniversitelerin rektörleriyle bir araya geldi 

Bu proje kapsamında bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirmek üzere 15 Genç Üniversite rektörleri ile YÖK’te bir araya gelindi.

Genç Üniversiteler: “Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Bartın, Bayburt, Bingöl, Bitlis Eren, Erzincan Binali Yıldırım, Hakkâri, Iğdır, Kilis 7 Aralık, Munzur, Muş Alparslan, Siirt ve Şırnak” Üniversiteleridir.YÖK Anadolu Projesi ile 12 kıdemli üniversitenin öğretim üyeleri, 2006’dan sonra kurulan 15 Genç Üniversitelerin "belirlenmiş bazı bölümlerdeki bazı derslerde" öğrencilere bizzat ders vermekteler.

YÖK ANADOLU PROJESİNDE

- Bir üniversite en fazla iki üniversite ile eşleştirildi
- İki üniversite arasındaki eşleşme en fazla 5 bölüm/program düzeyinde yapılabilmekte
- Kıdemli Üniversitelerde bulunan kıdemli öğretim üyeleri Genç Üniversitelerin belirlenen alanlardaki programlarında ders vermekte
- Eşleşen üniversitelerin eğitim ve öğretim, araştırma altyapıları ve kütüphane imkânları karşılıklı olarak kullanılabilmekte
- Eşleşen üniversiteler belirleyecekleri alanlarda ortak yayın ve projeler yürütebilmekte.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER