Ürdün ve İran dışişleri bakanları

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile 'bölgesel krizleri' görüştü.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Ürdün ve İran dışişleri bakanları

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bölgesel krizlere yönelik çözüm olanaklarını ele aldı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Safedi'nin Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulundaki temasları çerçevesinde İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı aktarılan açıklamada, Safedi ile Abdullahiyan'ın iyi komşuluk prensibine dayalı bölgesel krizlere çözüm yolları ve istikrarı sağlama çabalarını konuştuğu ifade edildi.

Ürdün-İran ilişkileri, Amman'ın 1980'li yıllarda İran'a karşı Irak'ı desteklemesi sebebiyle uzun yıllar kesintiye uğradı.

Irak hükümet kaynaklarının, iki ülke temsilcilerinin Bağdat'ta diyalog için bir araya geleceğine dair sundukları bilgiler ise henüz Amman ve Tahran tarafından resmi olarak teyit edilmedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER