için kaldı

Nijerya'da silahlı saldırı! 13 ölü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da düzenlenen silahlı saldırıda 13 köylünün hayatını kaybettiği bildirildi.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Nijerya'da silahlı saldırı! 13 ölü

Niger Eyaleti Polis Sözcüsü Wasiu Abiodun, silahlı kişilerin eyaletin Nakundna köyünde tarlada çalışan çiftçilere saldırdığını belirtti.

Abiodun, saldırıda 13 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını ifade etti.

Yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirten Abiodun, bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edildiğini ve soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Ulusal basında çıkan haberlerde, saldırıda 37 kişinin öldüğü kaydedildi.

- Motosiklet kullanımı yasaklanmıştı

Ülkede, silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi nedeniyle bazı eyaletlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı.

Bölgede zaman zaman hayvancılıkla uğraşan Fulaniler ile çiftçilik yapan bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER