için kaldı

Mario Draghi ile Vladimir Zelenskiy telefonda görüştü

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Mario Draghi ile Vladimir Zelenskiy telefonda görüştü

İtalya Başbakanlığından yapılan açıklamada, Draghi ve Zelenskiy'nin görüşmede, Ukrayna'daki çatışmalarda son gelişmeleri ele aldığı bildirildi.

Açıklamada, "Draghi görüşmede, (Rusya'ya yönelik) 6. yaptırım paketinin onaylanması ihtiyacı, limanlardaki blokaj kaldırılması gereksinimi ve de Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne katılımı konusunda İtalya’nın Ukrayna’ya olan tam desteğini teyit etti." ifadesi yer aldı.

Zelenskiy de Draghi ile görüşmesine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Savunma alanındaki iş birliği, 6. yaptırım paketinin hızlandırılması ve Ukrayna limanlarındaki blokajın kaldırılması üzerine konuşuldu. İtalya'ya AB yolunda Ukrayna'ya verdiği koşulsuz destekten ötürü teşekkür edildi." değerlendirmesinde bulundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER