için kaldı

Kanada'dan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine destek

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, 'İçinde bulunduğumuz şartlarda güvenlik garantileri bekleyen İsveç ve Finlandiya için sadece üyelik değil, hızlı bir üyelik dileğimiz var' dedi.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Kanada'dan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine destek

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği için NATO'da konsensüs olması gerektiğini söyledi. 

Almanya'da yapılan G7 Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Joly, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın olası NATO üyeliğini engellemesine yönelik soruyu cevapladı. 

Bu konuda 'konsensüs sağlanmasının önemli' olduğunu vurgulayan Bakan Joly, "İçinde bulunduğumuz şartlarda güvenlik garantileri bekleyen İsveç ve Finlandiya için sadece üyelik değil, hızlı bir üyelik dileğimiz var" dedi.

Erdoğan karşı çıkmıştı

Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu bakmadıklarını açıklamıştı. Erdoğan şöyle konuştu:

"Gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içinde değiliz. Çünkü bizden önceki yönetimler daha önce Yunanistan ile ilgili bir yanlış yaptılar. Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı NATO'yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz."

"İskandinav ülkelerinin terör örgütleri için misafirhane hale geldiğini söyleyen Erdoğan, PKK, DHKP-C'nin buralarda yuvalandığını belirterek bu ülkelerde örgüt üyelerinin parlamentoya milletvekili olarak girdiğini ifade etti ve "Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil" dedi.

Kaynak: Euronews

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER