Fransa Başbakanı, önümüzdeki ay ‘ortaklığı pekiştirmek’ için Cezayir’e gidecek

Fransa hükümeti bugün, Başbakan Elisabeth Borne'ün, iki devlet başkanının geçtiğimiz ay sonunda üzerinde anlaşmaya vardığı ‘ortaklığı' pekiştirmek amacıyla Cezayirli mevkidaşı Eymen Bin Abdurrahman ile görüşmek için 9 ila 10 Ekim tarihlerinde Cezayir'i ziyaret edeceğini duyurdu.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Fransa Başbakanı, önümüzdeki ay ‘ortaklığı pekiştirmek’ için Cezayir’e gidecek

Bir hükümet kaynağı, Fransa ve Cezayirli yetkililerin, iki ülke arasındaki dostluğu güçlendirme ve ortak çıkar alanlarında ikili işbirliğini derinleştirme konusundaki kararlılıklarını yeniden teyit etmek için bir araya geleceklerini söyledi.

Geçtiğimiz Ağustos ayında, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ve Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron, Macron'un başkent Cezayir’e yaptığı üç günlük ziyarette, karşılıklı saygı ilkesine dayalı stratejik bir ortaklık kurma konusunda anlaştı.

Tebbun ve Macron, güvenlik ve ekonomik işbirliğinin yanı sıra çeşitli alanlarda fikir birliğine vardı.

Şarku’l Avsat

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER