için kaldı

Victoria’s Secret 1,1 milyar dolara satıldı

Ekonomik krizde olan dünyaca ünlü iç çamaşırı markası Victoria’s Secret, 1,1 milyar dolara Sycamore Partners şirketine satıldı.

F5HABER F5HABER
Victoria’s Secret 1,1 milyar dolara satıldı

ABD'li perakende şirketi Limited Brands (L Brands), dünyaca ünlü iç  markası Victoria’s Secret’ın 1,1 milyar dolar değerindeki yüzde 55’lik hissesini bir Sycamore Partners'a satmak üzere anlaştı.

Dünya çapında zincirleri bulunan Victoria’s secret’a sahip olan Limited Brands şirketi, yaptığı açıklamada, firmanın kalan yüzde 45’lik kısmında genç-yetişkin odaklı üretim yapmaya devam edeceklerini duyurdu. İki taraf arasında imzalanan anlaşmanın detaylarının perşembe günü açıklanması bekleniyor. Markanın kurucusu Leslie Wexner da görevini bırakacak.

EKONOMİK KRİZDE

L Brands çatısı altında Victoria's Secret, PINK ve Bath & Body Works gibi firmalar bulunuyor. Söz konusu firmaların sadece ABD, Kanada, İngiltere ve Çin'de üç bin mağazası var. Firma 2018 yılında 13.2 milyar dolar ciro elde etmişti. L Brands için borçlar da düşünüldüğünde ne kadar bir ödeme yapılacağı resmi olarak açıklanmadı.

Yıllık satışı 2019 yılında 7 milyar doları bulan ve ekonomik kriz içinde olduğu bilinen Victoria’s Secret’ın hisseleri aynı dönemde yüzde 29’dan fazla düştü.

2015’te 29 milyar dolarlık değere sahip olan şirketin bugünkü piyasa değeri ise 6 milyar dolar düzeyine kadar indi.

GELENEKSEL ŞOV İPTAL EDİLDİ

Her yıl gelenekselleşen ve 'yılın şovu' olarak aralık ayında gerçekleşen Victoria’s Secret defilesi 2019'da iptal edilmişti. Victoria's Secret'ın çatı şirketi L Brands'ın CFO'su Stuart Burgdoerfer, defilenin iptal edildiğini duyurduğu açıklamasında, markanın pazarlama stratejisinin gelişmesine odaklanacaklarını ifade etmişti. Güzellik ürünleri de üreten Amerikalı firma da konuya ilişkin daha fazla yorum yapılmayacağını aktarmıştı.

Amerikan firmasının, sanatçıların kendi markalarını oluşturması ve daha uygun alternatiflerin artmasıyla müşteri kaybettiği biliniyor. Defilelerde LGBTİ modellerin temsil edilmemesine ilişkin tartışmalar ve açıklamalar da firmanın itibarına gölge düşürmüştü. 

L Brands'ın CEO'su Leslie Wexler'in, cinsel saldırı suçuyla yargılanan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein ile yakın ilişkisi de tartışma yaratmıştı. Epstein, kız çocuklarına cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturma suçlamalarından tutuklu yargılanırken, geçtiğimiz ağustos ayında cezaevinde intihar etmişti.

SONRAKİ HABER