Uygur Türkleri'ne "Çin işkencesi"

Çin'in Uygur Türkleri'ne yaptığı sistematik baskı ve asimilasyonlarla soykırıma varan zulmü, dinmek bilmiyor. Etnik ve kültürel ayrımcılığa ve insan hakları ihlallerine maruz kalan Uygur Türkleri'ne yapılanlar dünyada büyük tepki çekiyor.

F5HABER F5HABER
Uygur Türkleri'ne "Çin işkencesi"

Sincan - Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşamlarını sürdüren Uygur Türklerine baskı uygulayan Çin hükümeti, konu hakkındaki küresel ve 'şahin' politikalarıyla yine dikkatleri üzerine çekmiş durumda. 

70 YAŞINDAKİ UYGUR KADINLARINA AĞIR AĞAÇLARI TAŞITIYORLAR
Cengiz Büyükuncu'nun SuperHaber'deki haberine göre; Doğu Türkistan'da yaşanan asimilasyon girişimlerine, zorla çalıştırma politikaları da eklendi. 

Daha önce kamplarda zulme uğradığı yönünde iddialarla ortaya atılan Uygur Türkleri genelde gençler ve erkeklerden oluşuyordu. Bunun sonucu olarak kampta olmayan Uygurlar ise genelde kadınlardan ve yaşlılardan oluşuyor. Yeni iddialara göre Çin hükümeti şimdi kampa alınmamış yaşlı kadın ve çocukların peşine düştü. 

Halk arasında 'haşar' adı verilen 'zorunlu çalışma', özellikle kampın dışında yaşayan ve yaşları dolayısıyla ağır işlerde çalışmasının sakıncalı olduğu bir demografiye uygulanıyor.

Uygur Türkleri'ne "Çin işkencesi" - Resim : 1

Toplama kamplarından birinin tanıklarından Zumret Davut Hanım'ın Çin merkezli sosyal paylaşım sitelerinden almış ve Facebook üzerinden paylaşmış olduğu bir videoda, yürüyemeyecek kadar yaşlı olan Uygur kadınlarının, zorla ağır ağaçları taşımaya çalıştıkları görüldü. 

Haberin devamını okumak için tıklayınız

SONRAKİ HABER